Demetrious Johnson može ostati bez rekorda čak i u slučaju pobjede nad Borgom

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.09.2017 19:16h Autor:

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson ovog vikenda traži pobjedu koja bi ga dovela u povijest kao jedinog borca koji je 11. puta obranio UFC titulu prvaka. No, pobjeda nije jedino što uvjetuje postizanje tog rekorda, nego se mora dogoditi još nešto.

Da bi Johnson došao do rekorda, borba za titulu mora biti službena, odnosno Ray Borg mora zadovoljiti potrebne kilograma na vaganju koje je na rasporedu u petak. To se možda i ne bi smatralo problemom da 24-godišnji izazivač nije dvije od svoje posljednje tri pobjede ostvario nakon pada na vagi. Prvi puta je to bilo u kolovozu 2015. godine, kada je za borbu protiv Geanea Herrera pao za otprilike 300 grama, dok je puno goru situaciju imao 30. prosinca prošle godine, kada je nastupao na UFC 207 eventu. Tada je pao za čak kilogram i pol, odnosno dva kilograma preko granice kategorije, ako ne računamo dozvoljenu toleranciju.

Unatoč tome i unatoč čak dva kilograma više koje je imao prije borbe protiv Louisa Smolke, u kojoj je ostvario najvažniju pobjedu svoje dosadašnje karijere (došla je nakon poraza od Justina Scogginsa), UFC je odlučio Borgu dati priliku napasti naslov, što je mnoge iznenadilo. Ukoliko padne vagu u petak, borba protiv Johnsona više nije borba za titulu te Johnson njome ne može prestići rekord Andersona Silve.

Kada već spominjemo Silvu, on je također imao jednu takvu situaciju, odnosno “Spider” bi bio na 11 obrana titule u nizu, da mu se nije dogodio slučaj s borbom protiv Travisa Luttera. Trebala je to biti zapravo prva Silvina obrana titule, a borba se održala u veljači 2007. godine. Izazivač je na vaganje došao s 800 grama previše te je borba postala “non title”. Silva je na kraju došao do pobjede, ali mu se taj trijumf nije upisao u niz obrana naslova prvaka, nego je deset velikih pobjeda ostvario u borbama nakon spomenute. Po mnogima nepošteno, budući da je Silva došao na vaganje s potrebno težinom te je došao do pobjede u borbi.

Johnson je izjavio kako ne sumnja da će Borg proći vagu, odnosno da je i on svjestan kolika je to prilika za njega, koju nikako ne bi smio i htio propustiti. Ipak, znajući za dva Borgova pada vage, vjerojatno nikome neće biti svejedno sve dok on u petak ne stane na vagu te nitko do tada neće moći biti siguran da li Demetrious Johnson dan kasnije napada jedan od najimpresivnijih UFC rekorda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI