Demetrious Johnson: Ako se isplati, borit ću se s Dillashawom

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2015 19:38h Autor:

Demetrious Johnson

Jedan od najboljih MMA boraca današnjice i prvak UFC-ove muha kategorije Demetrious Johnson dao je opširan intervju za "MMAMania" u kojem se osvrnuo na svoju karijeru i aktualnosti u UFC-u.

Sedam puta je "Mighty Mouse" obranio titulu, posljednji put prije nekoliko tjedana protiv Johna Dodsona na UFC 191. U intervjuu je potvrdio da se spreman boriti protiv TJ Dillashawa te se vratiti u bantam kategoriju u kojoj nije nastupao od 2011. godine.

Zašto se boriš?

"To je sport, volim se natjecati. U borbe sam ušao preko hrvanja, bavio sam se nogometom i drugim stvarima, ali moj glavni sport je bio američki nogomet. Dosadilo mi je da je cijela momčad stalno bila kriva, ili kad bi netko bio kažnjen, bili bi kažnjeni svi. Rekao sam: jebeš to, i posvetio sam se hrvanju. Svidjelo mi se što sam u tome bio samo ja, i ja sam diktirao hoću li pobijediti ili izgubiti, i onda sam postao vrlo uspješan. Puno radi, a u borbama se sve na kraju isplati. Mogu popraviti submission, high-kickove, boks… Zato se volim boriti, sve je na meni", rekao je Johnson.

Je li ti se promijenila strast prema borbi?

"Sve više shvaćaš da je to posao i da ti je vrijeme dragocjeno. Jedan od trenera mi je govorio, pitam se što će ti se promijeniti u pogledu na MMA kada počneš zarađivati na borbama, živjeti od toga. Još uvijek volim svakodnevni trening i učenje, ali kada govorimo o poslu, morate iskoristiti sve svoje prednosti da zaradite što više možete".

Gledaš li na sebe ikad kao na underdoga?

"Čak i kada sam to bio, nikada nisam gledao tko je underdog ili favorit. Tako ljudi shvaćaju borbe, na koga će se kladiti, ali ja nisam kockar. I danas jednako pristupam svakoj borbi".

Jesi li zainteresiran za povratak u bantam kategoriju i borbu s TJ Dillashawom?

"Ja i TJ smo se već dopisivali i cool smo. Među nama nema svađe. Ako su brojke dobre i financijski i poslovno ima smisla, borit ću se. Ali, sada sam koncentriran na rekord – 10. Kada sam osvojio pojas, pokušavao sam samo pobjeđivati što više mogu. Još uvijek je tako, ali što sam bliže broju 10, sve više mislim: sranje, mogu doći do toga koga god stavili pred mene".

Ako bi prešao u višu kategoriju, bi li promijenio životne navike?

"Ostao bih isti. Takav sam tip, ne brojim kalorije. Jedem bilo što i kada god želim. Mogu stvore naviku brojanja kalorija, ali u MMA-u tvoje tijelo treba kalorije. Moje tijelo ih treba. Kada sam se u školi bavio skijaškim trčanjem za ručak bih pojeo cijelu pizzu s krumpirićima. Govorio sam treneru, to je jebena energija".

Što planiraš nakon borilačke karijere?

"Razmišljam o tome, želio sam pomagati ljudima da ostanu u formi i fit. Nevažno kojih su godina, treba im pokazati da mogu živjeti zdravo i jesti što god žele".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI