Demantirano da je Max Holloway uoči UFC-a 226 pretrpio lakši moždani udar

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.07.2018 16:36h Autor:

Max Holloway (Instagram)

I dalje nema točne dijagnoze UFC prvaka u perolakoj kategoriji Maxa Hollowayja koji je zbog simptoma sličnih potresu mozga morao otkazati nastup na UFC-u 226 gdje je trebao braniti pojas protiv Briana Ortege.

Prije nekoliko dana napokon se oglasio i sam UFC borac, no osim “da je i dalje podvrgnut  mnogim liječničkim testovima”, konkretniju informaciju nismo dobili.

Takva situacija otvara mnogo prostora za špekulacije. Prvi je krenuo predsjednik UFC-a Dana White koji je u jednoj prigodi izjavio da je čuo “kako se Max Holloway predozirao vodom” tijekom procesa skidanja kilograma. Ta informacija i ta dijagnoza nisu niti potvrđeni, niti demantirani do sada.

U međuvremenu se pojavila i glasina da je Holloway pretrpio lakši moždani udar uoči UFC-a 226. Ta je pretpostavka krenula tijekom podcasta Brendan Schauba koji je navodno čuo da su i sami liječnici posumnjali i na takav scenarij.

“Čuo sam da kada je skidao kilograme,  i da je onda postalo zastrašujuće. Čuo sam da je njegovo stanje bilo toliko strašno loše, da su liječnici rekli kako bi ovo mogao biti znak lakšeg moždanog udara. Ne srčanog!”, rekao je Schaub u svom podcastu.

No, ovih dana su takve špekulacije demantirane. I to od strane samog tima Maxa Hollowayja, čije je riječi prenio poznati ESPN-ov novinar Brett Okamoto.

“Postojale su glasine da je Max doživio lakši moždani udar prije UFC-a 226. Ali njegov menadžer Brian Butler mi je rekao putem SMS poruke kako to nije istina. Također je rekao da se Max osjeća bolje i da bi uskoro trebao otkriti više pojedinosti”, napisao je Okamoto u svom “tvitu”.

Kasnije je dodao:

“Ovo je čitav Brianov komentar: Nisam siguran tko pokušava manipulirati ovim špekulacijama, samo to mogu reći. Ne mogu niti zamisliti kakav bi to liječnik bio koji bi otpustio Maxa iz hitnog prijema nakon što su mu dijagnosticirali moždani udar.”

U ovom trenutku nije poznati kada bi sljedeći put UFC-ov prvak u perolakoj kategoriji trebao nastupiti. S obzirom na zabrinjavajuće simptome za pretpostaviti je da nitko neće žuriti s povratkom – niti UFC, niti sam borac!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI