Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
De La Hoya žestoko napao meč “Mayweather vs. McGregor”: Nemojte platiti to smeće | Fight Site

De La Hoya žestoko napao meč “Mayweather vs. McGregor”: Nemojte platiti to smeće

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2017 09:57h Autor:

Oscar De La Hoya

Bivši svjetski prvak i boksačka ikona, a danas menadžer i promotor, Oscar De La Hoya marljivo radi na promociji dvoboja Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza koji mnogi smatraju najzanimljivijim boksačkim mečem godine.

De La Hoyja usput pokušava što više obezvrijediti boksački meč između Floyda Mayweathera jr-a i Conora McGregora, koji bi se trebao održati upravo u sličnom jesenskom terminu kao i već spomenuti dvoboj GGG-a i Canela. Motivi su jasni, mnogi fanovi neće htjeti platiti dva skupa PPV prijenosa u kratkom vremenskom razmaku (cijena svakoga će biti stotinjak dolara) pa će se većina odlučiti za kupovinu jednoga. A upravo o toj brojci i ovisi ukupni uspjeh jednog ili drugog meča.

Pa je tako De La Hoya u posljednjem obraćanju javnosti na svom Facebook profilu koje se dogodilo u četvrtak meč Mayweather vs. McGregor nazvao “katastrofom za boks ravnoj apokalipsi”. Slavni boksač smatra da će taj dvoboj unazaditi boks, baš kao što je to napravio meč Mannyja Pacquioa i Floyda Mayweathera jer se nije dogodio kada su oba boksača bila na vrhuncu karijera, nego u odmakloj boksačkoj dobi.

“U ovom trenutku možemo zaustaviti ovaj cirkus samo tako da im jasno damo do znanja da nećemo platiti da bi gledali taj smijeh od borbe, ali i da ćemo savjetovati svojim prijateljima koji manje prate boks da niti oni ne plate”, napisao je De La Hoya koji smatra da je meč organiziran samo da bi borci pokupili što više novca i onda nestali.

“Svi gubimo, osim njih”

Mayweather će se prema De La Hoyi ponovno umiroviti, a McGregor vratiti u UFC.

“To je win-win situacija za obojicu. A lose-lose situacija za nas. Mi ćemo biti lakši za 100 dolara, a izgubili smo priliku vratiti boks na mjesto gdje pripada”, dodao je “The Golden Boy”.

“Znam da će kritičari sada reći da pišem ovo pismo samo zato što moja kompanija promovira nešto što će biti samo kulminacija sjajne godine za boks kada Canelo Alvarez i Gennady Golovkin ukrste rukavice u rujnu, a ja ne bi htio da nešto uzme pažnju s tog meča. No, moj interes je ukupni interes boksa i boks na zdravim temeljima. Tako je uvijek bilo. Da se Mayweather vrati iz mirovine i boksa protiv nekoga kao što je Keitn Thurman, Errol Spencer ili netko od drugih top velteraša, ja bih mu zapljeskao. Bio bih prvi u redu da kupim kartu. To je nešto što bi fanovi zaslužili, a ja sam u prvom redu prije svega boksački fan”, objašnjava slavni boksač i promotor te zaključuje:

“Ako ste mislili da je meč Mayweathera i Pacquiao bila sramota za sport, jer se radilo o meču koji nije ispunio očekivanja, čekajte samo kada najbolji boksač ove generacije doslovno razmontira nekog tko nikada nije boksao kompetitivno na niti jednom nivou, amaterskom ili profesionalnom.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI