DC: Stipe je najbolji teškaš svih vremena, on i Cain! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.01.2018 10:53h Autor:

Stipe Miočić

Stipe Miočić i njegova impresivna pobjeda protiv Francisa Ngannoua na UFC-u 220 proteklog vikenda te rušenje rekorda po broju obrana naslova UFC prvaka u teškoj kategoriji će još danima biti glavna tema borilačkih medija.

Ovo je bio trenutak kojeg ćemo se sjećati još godinama, možda i desetljećima, jer netko će sigurno u budućnosti srušiti Miočićev rekord, no američko-hrvatski nokauter će uvijek biti zapamćen kao prvi kojem je to pošlo za rukom.

Znači li to da je Miočić najbolji teškaš u povijesti? Radi se naravno o subjektivnom izboru jer, ako bi sudili objektivno, a objektivno se sudi prema nekim čvrstim kriterijima, Stipe to bez ikakve sumnje jest. Šest pobjeda u nizu, tri obrane naslova protiv imena najvećeg kalibra, dominacija kakva nikada u povijesti UFC-ove teške divizije nije viđena…Sve to ide u prilog da je Miočić zaista najbolji od najboljih.

Na press konferenciji nakon UFC-a 220, Daniel Cormier, koji je također uspješno obranio pojas na istoj priredbi, je komentirao potencijalni meč protiv Stipe o čemu smo već izvijestili. No, zanimljivo je bilo čuti kako je prvak u poluteškoj kategoriji vidio dvoboj Miočić vs. Ngannou?

Cormier prokomentirao Whiteovu ideju borbe s Miočićem i objasnio u kojem slučaju taj meč definitivno otpada (VIDEO)

“Obeshrabrujuće je imati lika koji te može držati i ne dati ti da se dižeš. Na kraju druge i treće runde Stipe doslovno samo držao Ngannoua pritisnutog na parteru. Ljudi ne znaju koliko je teško pokušati se dići na noge kada ti čovjek od 110 kilograma pritišće glavu prema tlu”, opisuje Cormier i dodaje:

“Ovo je bilo vrlo impresivno. Rekao sam i ususret ovom meču da je Francis sjajan tip i odličan borac. Ali ono što se ne spominje jest da imate Stipu Miočića koji će srušiti rekord i postati najbolji UFC teškaš svih vremena. To je impresivno. Imate Randyja Couturea, Caina Velasqueza, Fabricija Werduma i Juniora Dos Santosa koji nisu uspjeli tri puta obraniti pojas jer je to tako teško u ovoj kategoriji. I to što je Stipe to uspio napraviti protiv najopasnijeg mogućeg protivnika, to je izuzetno impresivno. On je sjajan prvak. Sjajno mi je bilo s njim u Clevelandu gdje sam mnogo naučio od njega i nitko ovo ne zaslužuje više od tog čovjeka.”

Upitan može li onda eksplicitno reći da je Stipe broj jedan svih vremena, Cormier je ipak u tu jednadžbu gurnuo i svog klupskog kolegu Caina Velasqueza…

“On i Cain. Svi ostali su samo tamo, ali Stipe Miočić i Cain Velasquez su najbolji teškaši svih vremena. Ovaj meč je građen kao jedan od najvećih u teškoj kategoriji, ali najveća borba će se dogoditi tek kada se Stipe i Cain susretnu.”

“Nikada neću reći da je bolji od Caina Velasqueza, što me tjerate? Ali je dobar, jednako je dobar. Ta dva borca su jednako kvalitetna”, zaključio je Cormier.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI