Darren Till zakasnio dvije minute na vaganje pa pao vagu za kilogram i pol (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2018 12:46h Autor:

Darren Till

U Liverpoolu je održano vaganje za UFC Fight Night 130, a njega je obilježio pad Darrena Tilla, kojem je komisija prvo oprostila kašnjenje od dvije minute, da bi mu vaga onda pokazala kilogram i pol preko dozvoljena granice, s uključenom tolerancijom.

Svi borci u Liverpoolu izvagali su se većinom unutar prvih sat vremena predviđenog za pojaviti se u prostoriji određenoj za vaganje. I svi su bili uspješni, osim britanske debitantice, domaće borkinje iz Liverpoola, Molly MacCann. Ona je pala vagu za pola kilograma i svojoj će protivnici, Gillian Robertson, morati prepustiti 30 posto svog honorara.

Čekalo se samo drugog borca iz Liverpoola, zapravo glavnu zvijezdu eventa, Darrena Tilla, koji se nikako nije pojavljivao. Sat je otkucao podne i vaganje je trebalo biti odrađeno, a njega još nije bilo, iako su dolazile vijesti kako je na putu i da bi trebao svaki čas doći. To se i dogodilo, dvije minute nakon 12 sati te mu je komisija dozvolila da stane na vagu i odradi svoju dužnost. Till je stao na vagu koja je pokazala 174.5 lbs, što bi bilo 79.1 kilogram. Ukratko, Till je pao vagu za čak dva kilograma, odnosno nešto više od kilogram i pol, ako uračunamo dozvoljenu toleranciju, kojom se njegov protivnik poslužio.

Trenutno ne znamo kako je stanje što se tiče održavanja ove borbe, odnosno hoće li Thompson prihvatiti rizik borbe protiv borca koji nije zadovoljio potrebe kategorije. U posljednje vrijeme ih je podosta veliki broj to prihvatio, ali im se obilo o glavu. Sjetimo se samo Ricarda Lamasa protiv Josha Emmeta i Amande Cooper protiv MacKenzie Dern. Očekuje se kako bi uskoro trebala doći obavijest iz Thompsonovog tima.

Tillu je ovo inače drugi pad vage u karijeri. Za borbu protiv Jessina Ayaria, iz 2017. godine, prije točno godinu dana, vagu je pao za čak dva i pol kilograma.

UFC Fight Night 130 – Rezultati vaganja (u lbs)

Stephen Thompson (171) vs. Darren Till (174.5)
Neil Magny (171) vs. Craig White (171)
Arnold Allen (146) vs. Mads Burnell (146)
Makwan Amirkhani (146) vs. Jason Knight (146)
Claudio Henrique da Silva (170) vs. Nordine Taleb (171)
Eric Spicely (186) vs. Darren Stewart (186)

Tom Breese (186) vs. Daniel Kelly (186)
Lina Lansberg (135) vs. Gina Mazany(135)
Carlo Pedersoli Jr. (170) vs. Brad Scott (171)
Molly McCann (127) vs. Gillian Robertson (125)
Trevor Smith (186) vs. Elias Theodorou (186)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI