Darren Till: Otići ću u srednju kategoriju, ali prvo moram nešto obaviti

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.09.2018 11:01h Autor:

Darren Till

Darren Till progovorio je o svom eventualnom odlasku u srednju kategoriju, odnosno najavio je kako je to siguran slijed događanja u njegovoj karijeri. No, otkrio je što još namjerava odraditi prije toga.

Till će u subotu napasti pojas UFC-ove velter kategorije, ukoliko uspije savladati svog prvog protivnika, odnosno ukoliko uspije skinuti kilograme i u petak se na vagi pojaviti sa 77 kilograma. On je potvrdio kako neće imati problema, odnosno da ovog puta pazi na prehranu i radi sve po planu, nakon čega namjerava odraditi najbolji nastup svoje karijere. I to svakako jedan od posljednjih u velter kategoriji.

“Želim osvojiti ovaj pojas i želim ga obraniti, želim biti u mogućnosti reći da sam ga obranio. Imam još dvije ili tri borbe u velteru i onda sam gotov. Imam 25 godina i ne mislim svoje tijelo voditi kroz ovo još dugo vremena”, rekao je Till tijekom druženja s medijima. Do sada je odradio šest UFC borbi te je dva puta premašio dozvoljenu težinu. Budući da je jedan od boraca koji skidaju najviše u kategoriji, pitanje je koliko zapravo još može to izdržati.

“S vremenom sam počeo uviđati što mi skidanje kilograma radi i rekao sam sebi samom da to ne trebam činiti. Ali, počeo sam kao borac velter kategorije i moj ultimativni cilj je završiti kao prvak kategorije. U subotu će to postati stvarnost. Nakon toga imam plan obraniti titulu i onda sigurno odlazim u srednju kategoriju. Mislim kako će se moja budućnost odigrati na taj način”, najavio je nešto po čemu se može zaključiti kako bi već do kraja iduće godine Till mogao biti član divizije do 84 kilograma.

Zanimljivo je bilo čuti kakve bi mu tamo bilo ambicije. Za razliku od prvaka koji prozivaju druge prvake te koji su spremni otići kategoriju ispod ili iznad za tako nešto, Till ima drugačija namjere. On se kroz srednju kategoriju želi prvo dokazati.

”Nisam jedan od onih koji traže superfight borbe, neću tražiti borbe s ciljem što veće zarade. Nakon što odem u srednju kategoriju, nemam namjeru odmah izazvati prvaka. Želim prvo ostvariti neke rezultate u toj diviziji. A tamo ima uistinu sjajnih boraca”, rekao je Till.

Ipak, što se tiče dokazivanja, mnogi će reći kako je trebao proći puno više toga u velteru. On je svakako jedan od boraca koji su imali najbrži put do titule u UFC povijesti. Pobjedom protiv Donalda Cerronea automatski je skočio na sedmo mjesto rankinga, nakon čega je dobio priliku boriti se na domaćem terenu s prvim izazivačem. Tu je borbu dobio po mnogima dvojbenom odlukom i to nakon teškog pada na vagi, no to mu nije naškodilo po pitanju toga da dobije priliku napasti titulu. Zanimljivo, nakon borbe protiv Thompsona je rekao kako misli da ne bi trebao dobiti borbu za titulu, odnosno da želi još jednu borbu prije toga. Ipak, drugačija se razmišlja kad dođe službena ponuda, zar ne?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI