Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Darren Till odlukom nakon pet rundi savladao Wonderboya! | Fight Site

Darren Till odlukom nakon pet rundi savladao Wonderboya!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.05.2018 22:35h Autor:

Thompson vs. Till

Nastavlja se sjajna priča Darrena Tilla, nakon što je upisao najvažniju pobjedu svoje karijere, pred svojom publikom savladavši Stephena Thompsona, sudačkom odlukom nakon pet rundi. Njegov veliki trijumf predvodio je event, na čijem su glavnom programu još slavili Neil Magny nokautom protiv Craig White, Arnold Allen u velikom preokretu protiv Madsa Burnella, Makwan Amirkhani odlukom protiv Jasona Knighta, dok su pobjede prekidima upisali Claudio Silva i Darren Stewart.

Darren Till i Stephen Thompson odradili su pet rundi taktičkog nadmudrivanja, uz ne toliku veliku količinu akcije koliku bi neki očekivali, ali uz podosta uzbuđenja za sve koji vole takav tip borbe. No, najteže je bilo sucima pokraj kaveza, koji su dobili pet rundi unutar kojih su odlučivale distance. Na kraju su te distance otišle u korist Tilla, kojem je pobjedu vjerojatno donijela kombinacija domaćeg terena i veće želje za pružanjem akcije i nanošenjem štete potrebne za ostvariti bodove.

Teško je opisati događanja kroz runde, budući da je kroz većinu vremena viđano isto. Thompson je koristio svoju taktiku savršenog kretanja i čekanja prilike za nanošenje štete iz kontre, ali Till se jako dobro pripremio na to. Posebno je Englez dobro držao distancu, odnosno osjetio je svaki pokušaj Thompsonovog udarca nogom, koji bi ga mogao dovesti u opasnost. Till je bio borac koji je više pritiskao, dok se činilo kako Thompson ipak pogađa malo kvalitetnije udarce. Tako se borba odvijala sve do polovice posljednje runde, kada Tillov lijevi kroše šalje Thompsona na pod. Wonderboy se ipak brzo oporavio, ali do kraja runde nije uspio napraviti ništa da posljednju dionicu pokuša vratiti u egal, no na kraju mu niti to ne bi bilo dovoljno. Dva suca smatrala su da je Till napravio dovoljno u četiri runde, dok su mu po jednom sucu pripale tri. Nažalost po njega, ova će pobjeda jedno vrijeme ostati u sjeni pada vage.

U sunaslovnoj borbi slavio je Neil Magny, ali treba se čestitati Craigu Whiteu na hrabrom pristupu kao zamjenskom borcu. Bila je to vrlo dobra borba koju je Magny riješio u posljednjoj minuti prve runde, nakon što je u klinču svog protivnika pogodio koljenom u bradu. Arnold Allen upisao je pobjedu prekidom u trećoj rundi protiv Madsa Burnella, nakon što je dvije runde bio hrvački izdominiran. I on je kvalitetno iskoristio situaciju gdje se našao u klinču, uhvatio je vrat danskog borca, spustio ih u parter i tamo ga prisilio na tapkanje.

Najuzbudljiviju borbu glavnog programa pružili su Makwan Amirkhani i Jason Knight, a finski borac je slavio nakon tri runde akcije. U prvoj ga je rundi Knight čak dva puta udarcima slao na pod, no uspio se oporaviti te iduće dvije runde iskontrolirati svojim hrvanjem i radom u parteru. Ipak, trebalo bi porazgovarati sa sucem koji je sve tri runde dao Knightu, što je dovelo do podijeljene odluke. Teško je pretpostaviti što je on gledao i bodovao, ali bitno da nije utjecao na zasluženu pobjedu Amirkhania.

Claudio Silva vratio se nakon četiri godine te je upisao pobjedu prekidom u prvoj rundi nad Nordineom Talebom, dok je Darren Stewart iskoristio četvrtu UFC šansu. Nakon poraza u prve tri borbe, ovog puta je savladao Erica Spicelya nokautom u drugoj rundi.

Uvodni program zatvorio je Tom Breese pobjedom nokautom nad Danom Kellyem, koji se nakon ovoga vjerojatno umirovljuje, Lina Lansberg odlukom je savladala Ginu Mazany, dok je Carlo Pedersoli Jr. u svom UFC debiju savladao Brada Scotta podijeljenom odlukom. Gillian Robertson je na predaju u drugoj rundi prisilila domaću borkinju Molly McCann, a program je otvoren pobjedom Eliasa Theodoroua odlukom protiv Trevora Smitha.

UFC Fight Night 130 – Rezultati

Darren Till def. Stephen Thompson – jednoglasna sudačka odluka
Neil Magny def. Craig White – TKO (R1 4:32)
Arnold Allen def. Mads Burnell – SUB (R3 2:41)
Makwan Amirkhani def. Jason Knight  – podijeljena sudačka odluka
Cláudio Silva def. Nordine Taleb – SUB (R1 4:31)
Darren Stewart def. Eric Spicely – TKO (R2 1:47)

Tom Breese def. Dan Kelly – TKO (R1 3:33)
Lina Lansberg def. Gina Mazany  – jednoglasna sudačka odluka
Carlo Pedersoli Jr. def. Brad Scott – podijeljena sudačka odluka
Gillian Robertson def. Molly McCann – SUB (R2 2:05)
Elias Theodorou def. Trevor Smith – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI