Darren Till objasnio svoje samopouzdanje: Uvjerio sam sebe da sam najbolji borac svih vremena!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.10.2017 12:23h Autor:

Sep vs Lukhutashivili

Nakon što je uspio savladati Donalda Cerronea, samopouzdanje Darrena Tilla trebalo bi još više porasti, ukoliko je to moguće. Naime, ovaj borac je već prije nekog vremena sam sebe uspio uvjeriti kako je najbolji borac svih vremena.

Već u interviewu nakon borbe, još uvijek motivirani i nabrijani Till je rekao nešto na temu svog nastupa, ali i onoga odakle je izvukao tako samopouzdanje, koje se vidjelo od prvog dana otkako je dogovorio borbu protiv Cerronea, borca kojem se do sada divio i koji je zapravo jedan od njegovih uzora.

“Znam da sam najbolji borac na svijetu i ja uistinu vjerujem u to. To sam već više puta ponovio, uvjeren sam u to. Ja sam borac poluteške kategorije u velter kategoriji, pogledajte koliko sam snažan, koliko jako udaram. Kada sam ga udario znao sam koliko je to ozbiljno. Moram se zahvaliti Kauboju, ja sam prije ove borbe bio nitko, a on mi je dao priliku da se iskažem. On je sjajan borac, kojeg sam do sada mogao gledati samo kao fan i to njegov veliki fan.”

Cerroneu se dodatno zahvalio tijekom interviewa u tunelu, gdje mu je u maniri pravog fana natuknuo da mu je obećao pivo i pitao ga hoće li ispuniti to obećanje. Cerrone je rekao da hoće te mu je zahvalio na borbi i poželio sve najbolje u karijeri. Ipak, tako prisni odnosi nisu bili s Mikeom Perryem, kojeg je Till prozvao nakon borbe, što ovom nije najbolje sjelo, pa su automatski imali žestoku raspravu uz rub kaveza.

“Imao sam plan prozvati ga nakon ove borbe, budući da je rekao kako će me Kauboj pobijediti. A naša borba bila bi odlična, on je agresivan, ja sam agresivan, obojica želimo tu borbu, uvjeren je kako me može pobijediti. No, on ima borbu protiv Santiaga, tako da se čini da ga ja ne zanimam, pa niti on nije na mom radaru, vidjet ćemo što će UFC reći. Santiago je također borac prema kojeg gledam i protiv koga bih se volio boriti, a i čisto sumnjam da će Perry njega pobijediti.”

Uz takvo samopouzdanje kakvo ima, nije teško pretpostaviti što Till namjerava postići u svojoj karijeri.

“Moja ambicija je potvrditi kako sam najbolji borac koji je ikad živio, zapravo moja budućnost je određena, a ja sada samo to moram odraditi korak po korak. Živjeti za trenutak, biti sretan, biti lojalan, trenirati, ostati podređen tome što radim. Znam kako će to na kraju izgledati, ono u što sam ja uvjeren postati će realnost.”

Iduću bi borbu htio odraditi u svom gradu, Liverpoolu. Naime, UFC još nikada nije odradio event u tom gradu, jednom od najvećih britanskih gradova i gradu koji je jednostavno lud za sportom. Till je uvjeren kako bi to bilo nešto nezaboravno, kako za njega, tako i za sam UFC.

“Nikada neću zaboraviti ono što je Dana rekao za Dublin. Borio sam se u Dublinu i Dublin je ludo mjesto, ali mislim kako bi Liverpool to nadmašio. Kada stanovnici Liverpoola stanu iza nekog svog, to je posebna ludnica. Vidjeli ste što je ovdje napravila jedna mala grupica, a zamislite kako bi bilo u dvorani ili na stadionu pred 50.000 ljudi. Liverpool je sportski grad, sve više MMA boraca iz Liverpoola napreduje, a godinama smo vladali Britanijom u boksu. UFC mora doći u Liverpool, event u mom gradu koju bih predvodio bi svakako bio najvažniji događaj moje karijere.”

Još je upitan o svojoj težini. U borbi je bio očito puno veći borac od Cerronea, a već je jednom ranije u UFC karijeri pao vagu. On je toga svjestan, sam je priznao kako misli da je borac poluteške kategorije u velteru, no dok god može spustiti svoju težinu na 77 kilograma, on to namjerava nastaviti raditi. Isto tako priznaje da je srednja kategorija svakako realnost u budućnost.

“Znam da sam velik za ovu kategoriji i konstantno dobivam takve komentare. Neću lagati i pričati priče kao neki drugi borci i reći kako sam imao lagano skidanje kilograme. Skidanje kilograma nikad nije lako i najgori je dio cijelih priprema za borbu. No, ovog puta sam stvarno lako ovo odradio. Ovog puta sam započeo posljednju fazu skidanja u četvrtak u 18 sati i već u 21 sam bio gotov. Uostalom, vidjeli ste me na večeri s časom cole. No, s vremenom ću sigurno otići u srednju kategoriju, no sada nemam nikakvih problema sa zadovoljavanjem 77 kilograma.”

Darren Till trenutno je na skoru 16-0-1, dok je u UFC-u ostvario četiri pobjede i tu jedinu neodlučenu borbu, kad je ozbiljno ozlijeđen, doslovno s jednom funkcionalnom rukom, odradio treću rundu borbe protiv Nicolasa Dalbya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI