Darren Till: Moja najveća borba je proći vagu, Woodley je manji problem!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.08.2018 10:28h Autor:

Darren Till

Darren Till najavio je svoju borbu protiv Tyrona Woodleya, do koje je ostalo još točno pet tjedana. Otkrio je kako smatra da ima dvije borbe, od kojih je puno veća ona koji će imati prije nego uopće dođe u priliku ući u kavez.

Odmah nakon jučerašnje press konferencije, Till je razgovarao s Brettom Okamotom s ESPN-a, kojem je kao i mnogima upalo u oko to koliko je Till tijekom sučeljavanja izgledao veći od Woodleya. Neke prolaznike bi teško bilo uvjeriti u činjenicu kako su njih dvojica ista kategorija.

“Da, podosta sam viši od njega, no on je širi od mene. No, činjenica je kako sam veći borac i svi znaju da skidam puno kilograma. Uostalom, otkad se borim skidam puno kilograma tako da to za mene nije ništa novo. No, ovog puta će se nešto promijeniti. Do sada sam veliki broj kilograma skidao u tjednu borbe, a sada ću krenuti ranije. Morao sam napraviti neke promjene jer niti moje tijelo više nije isto”, rekao je Till nešto o svojim kilogramima i stalnoj borbi s njima.

Pogled oči u oči bio je podosta intenzivan, a obojica su izjavili kako im je drago što su kod svog protivnika vidjeli i prepoznali veliko samopouzdanje. Ipak, Woodley je rekao kako se cijelu karijeri bori protiv najboljih te da je uvjeren kako će i iz ovoga rata izaći kao pobjednik. Till naravno ima drugačiju teoriju.

“Nisam vidio nikakav strah, ali sam vidio neku vrstu sumnje. Borio se protiv najboljih boraca, no ja sam drugačiji tip životinje. Spomenuo je Carlosa Condita, no on nema moju inteligenciju i snagu udarca. Ja imam u svojim udarcima ono što te uistinu može povrijediti.”

Upitan je oko toga kakav mu je plan za idućih pet tjedana, odnosno što će napraviti po pitanju toga da za borbu bude maksimalno spreman.

“Vraćam se u Englesku trenirati najjače što sam u životu i onda se 8. rujna vraćam postati prvak. Osjećam da ću biti prvak, osjećam da ću ga pobijediti i da ću postati prvak. Ja vjerujem i znam da sam najbolji velteraš svijeta.”

Naravno, nije mogao izbjeći niti pitanje o težini, posebno nakon pada vage za borbu protiv Stephena Thompsona. Zbog toga su mnogi smatrali kako nije niti zaslužio boriti se za titulu, no UFC mu je to ipak ponudio. On je svjestan kako su njegovi kilogrami zapravo njegov najveći problem, no o odlasku u višu kategoriju nije niti razmišljao. On je jednostavno navikao odrađivati dvije borbe.

“Ljudi se ponašaju kao da sam jedini čovjek u UFC-u koji je ikad pao vagu, jer se od toga radi toliko velika stvar. Smatrao sam da ne zaslužujem borbu za titulu, no naravno da je nisam odbio kada mi je ponuđena. Proći ću vagu pa makar sebe morao ubiti. To je moja najveća borba, nikakav Tyron Woodley. Oko Woodleya sam opušten, ali ono pravo će biti oko zadovoljavanja 77 kilograma. No, uspjeti ću u tome!”

Event se održava 8. rujna, a mjesto održavanja je Dallas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI