Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Daniela Cormiera još uvijek peče poraz od Jona Jonesa: Znam da ga mogu pobijediti! | Fight Site

Daniela Cormiera još uvijek peče poraz od Jona Jonesa: Znam da ga mogu pobijediti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.02.2015 19:25h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier je dugo i naporno radio da bi došao do mjesta UFC izazivača. Vjerovao je kako može pobijediti najboljeg P4P borca svijeta, najmlađeg UFC prvaka ikad i vladara poluteške divizije, Jona Jonesa.

Bio je spreman.

"Napokon," rekao je Cormier što mu je prolazilo glavom prije početka meča u intervjuu za Bleacher Report. "Napokon sam došao do ove borbe. Ovo je trenutak koji sam čekao. Idemo. Obavimo ovo."

Mit o jačini Jonesovih udaraca se brzo razbio. Daniel je čuo kako prvak nema udaračke snage. Nikad nije nekoga nokautirao i to je, navodno, sve što trebaš znati o jačini udarca svog protivnika.

"Rano u meču me udario. Bio je to lijevi kroše ili lijevi Superman udarac. Zaboljelo me više nego što sam mislio da hoće. Nisam očekivao takav udarac. Nije me ozlijedio, ali sam ga osjetio više nego što sam želio," objasnio je Daniel.

Cormierov plan je bio skraćivanje distance i ulazak u Jonesa.

"Mislio sam da sam sposoban učiniti sve što želim," nastavio je Daniel. "Napravio sam sve za što smo se pripremali. Bio sam sposoban vrlo lako dolaziti blizu Jona. Dobro je koristio svoj raspon, ali mi nije bilo teško skraćivati distancu."

Što se borba duže odvijala, to je Cormier više bodovao meč u svojoj glavi. Osjećao je kako pogađa Jonesa, ali i kako Jones to isto radi njemu.

"Obojica smo dosta pogađali. Pomislio sam: 'Ovo je izjednačen meč.'"

"Mislio sam da pobjeđujem, da su runde pošle u moju korist, ali očito nisu. Nakon što sam pogledao borbu, shvatio sam da je meč bio izjednačen. Mislio sam da sam pobijedio drugu i treću rundu, a on prvu, četvrtu i petu."

Na kraju meča, Jones je jednoglasno proglašen pobjednikom. Suci su bodovali tri puta po 49-46 za prvaka. 

Za Cormiera je još jedan mit o Jonu pošao u dim: onaj o Jonesu kao prljavom borcu.

"To je on kao natjecatelj. Mislim da i ja radim istu stvar. Pokušavamo pronaći neku prednost. To je isto kao s njegovim udarcima stopalom u koljeno. Nisu ništa posebno ako se dobro pripremiš za njih. Nije Jonov posao da odustane od tih udaraca ako mu toliko koriste, nego je tvoj posao da se naučiš braniti od njih.

Slučajno me uboo u oko. Ne mislim da je prljav borac."

Poraz od Jonesa još uvijek odzvanja u Danielovoj glavi, ali ga je uvjerio u jednu stvar: da je sposoban pobijediti Jonesa ako dobije još jednu šansu.

"Jon je pobijedio u toj borbi. Ali nakon te borbe, ne sumnjam da ga mogu pobijediti.

Jon je dobio meč, ali me nije pretukao niti sam ja njega pretukao. To je bio vrlo gust meč. Ako netko vjeruje da nije bilo tako, neka opet pogleda meč pa će shvatiti."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI