Daniel Cormier: Sada je pravo vrijeme za poraziti Jonesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.04.2016 10:52h Autor:

Daniel Cormier

Iako je zbog ozljede odgodio svoj susret s Jonom Jonesom za neku drugu priliku, prvak poluteške kategorije Daniel Cormier smatra kako je upravo sada pravi trenutak za pobijediti “Bonesa”.

“Nikada prije nisam otkazao nastup i puno je faktora utjecalo na ovu odluku. Zaista mi je bilo teško donijeti tu odluku jer vjerujem da je sada pravo vrijeme da Jones doživi poraz”, rekao je DC u intervjuu s Brianom Stannom za SiriusXM Rush.

Cormier vjeruje da promjene uvedene tokom Jonesovog izbivanja, poput nove antidoping politike i ukidanja infuzije, stvaraju idealne uvjete za konačni pad “neporažnog” Jonesa.

“Morate uračunati sve faktore. Prvi put će raditi borbu pod USADA-inim testiranjem i neće se moći redehidrirati uz pomoć infuzije što znači da je već neko vrijeme izvan igre. Ljudi stalno pričaju kako se nije borio već godinu dana, godinu i pol, ali nije u tome stvar. Jon Jones se u posljednje dvije godine borio jedino s Gloverom Teixeirom i samnom. U dvije godine je imao dvije borbe. Ako je ikada postojalao pravo vrijeme za poraziti ga to je onda sada. Zato mi je bilo još teže otkazati nastup, jer se u travnju 2014. borio s Gloverom, pa samnom u siječnju, i od tada nije nastupao.”

“Tako da izbivanje, redehidracije bez infuzije, stroga USADA-ina testiranja, svi ti faktori mi govore,’Čovječe, moram ga odvući u oktogon upravo sada jer mislim da je idealno vrijeme da ga se porazi'”, dodao je DC.

Cormier na svoju žalost neće moći iskoristiti ovu priliku da pokuša pobijediti jedinog čovjeka koji je ga je savladao u oktogonu. Umjesto njega u Las Vegasu će na UFC 197 priredbi 23. travnja svoju slavu protiv bivšeg prvaka tražiti Ovince Saint Preux u meču za privremeni poluteškaški pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI