Daniel Cormier: Revanš protiv Miočića vjerojatno je moja posljednja borba

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.06.2019 11:46h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier otkrio je u kakvom se trenutno fizičkom stanju nalazi, kako će se pripremiti za Stipu Miočića i kakvog protivnika zapravo u toj borbi očekuje. Osim toga, otkrio je da bi mu to mogla biti posljednja borba u karijeri.

Stipe Miočić napokon je dobio revanš kojeg je još od srpnja prošle godine zahtijevao. 17. kolovoza u Anaheimu borit će se protiv Daniela Cormiera i ispred sebe ima zadatak povratka pojasa UFC prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo. No, isto tako ima i borca koji ga je 7. srpnja prošle godine nokautirao i detronizirao. Upravo u toj činjenici Daniel Cormier vidi svoju priliku, ali je isto tako svjestan i mogućnosti suprotnog efekta, odnosno toga da će se Miočić pojaviti bolji, oprezniji i ukupno spremniji.

“Mislim da će biti uznemiren i možda malo previše podložan emocijama. Uistinu vjerujem kako će biti bolja verzija sebe nego u prvoj borbi. Isto tako, niti sekundu ne pomišljam kako bi mogao napraviti iste pogreške kao u prvoj borbi. Postoji puno područja u kojima Stipe može odraditi bolje, a njegov trener Marcus Marinelli je sjajan i sigurno će tu odraditi dobar posao. Bit će to puno teža borba za mene”, izjavio je Cormier u kratkom razgovoru za TMZ sports.

On je krenuo u pripreme za borbu i uvjeren je kako će ju dočekati maksimalno spreman na sve što Miočić može ponuditi. No, da se borba održava sada, kaže kako to ne bi uspio, jer je u fizički vrlo lošem, takoreći zapuštenom stanju.

“Odradit ću posao, ne sumnjam u to. Moram se jako dobro pripremiti i 17. kolovoza ću pobijediti. Da me pitate danas, ne bih mogao pobijediti jer nisam u nikakvoj formi. Od studenog živim podosta nezdravo, putujem, radim na televiziji i ne pazim. Ispred sebe imam dosta posla, no zbog toga sam počeo s pripremama prije tri tjedna, da bih se u potpunosti spremio”, ispričao je DC, a onda se okrenuo priči o umirovljenju. Budući da se Brock Lesnar neće vraćati u UFC, a Jon Jones nema namjeru odlaska u tešku kategoriju, propada onaj plan o tri borbe i Stipe bi mu mogao biti posljednji protivnik.

“Uvijek sam govorio kako ću se boriti do 40. rođendana, što je trebalo biti ožujak ove godine i event koju se održao početkom tog mjeseca. No, nisam bio u stanju pripremiti se za taj datum. Ukoliko se budem držao onoga što sam rekao, ovo će biti moja posljednja borba. Ne gledam prema borbama nakon ove. Cilj je doći, ući u kavez i odraditi ono što radim najbolje”, otkrio je borac kojem će revanš protiv Miočića biti druga obrana titule teške kategorije. Prvu je uspješno odradio u studenom prošle godine, kad je bio bolji od Derricka Lewisa.

Miočić je također ušao u pripreme, no još uvijek je u tijeku onaj lakši dio. Kako je on konstantno aktivan i u pogonu, njemu neće trebati puno vremena za dolazak u potrebnu fizičku spremu. Stipi će najvažniji biti raditi na taktici i planu kako odgovoriti na ono gdje je Daniel Cormier najbolji. Za pripremiti sve u detalj ostalo mu je još puna dva mjeseca, što je svakako dovoljno vremena. Na Stipi je samo da ga iskoristi na najbolji mogući način, a onda uzme nazad titulu prvaka. No, Daniel Cormier svakako će biti još motiviraniji nego u srpnju prošle godine, posebno ako mu je ovo uistinu posljednja borba u karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI