Daniel Cormier: Odbio bih Miočića na UFC 230, prihvatio sam nastup jer se borim protiv Lewisa

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.10.2018 09:42h Autor:

Miočić vs. Cormier

Daniel Cormier priznao je kako je borbu na UFC 230 eventu prihvatio iz dva razloga. Prvi je financijski, a drugi je protivnik, odnosno Derrick Lewis. Stipu Miočića ne bi prihvatio ni u kom slučaju.

S još neko vrijeme dvostrukim UFC prvakom razgovarao je Brett Okamoto s ESPN-a, a glavna tema bilo je ugovaranje glavne borbe UFC 230 eventa između Cormiera i Derricka Lewisa. Veliko je to bilo iznenađenje, budući da je do eventa samo četiri tjedna i jer se Lewis borio proteklog vikenda. No, UFC je odlučio to odraditi i učinili su sve što treba da DC pristane.

“Nisam mislio kako ću se boriti na tom eventu, ali ponuda je jednostavno bila predobra da bih je odbio. Nisam mogao reći ne na nešto tako, posebno za borbu protiv Derricka Lewisa, koji baš i nije poznat po nekoj kondiciji. Morati ću startati brzo i nadati se da mogu gurati žešće od njega, pa čak i uz kratki kamp”, rekao je Cormier

DC je najavio umirovljenje do 20. ožujka iduće godine, kada će napuniti 40 godina. Plan mu je bio odradio jednu ili dvije borbe, a sada se postavlja pitanje može li se uz ovaj nastup to malo i povećati.

“Računajući borbu protiv Lewisa, mislim da su mi ostale još dvije borbe. Možda je ovo neka vrsta blagoslova, činjenica da neću imati ludi dugo kamp, gdje bih sam sebe uništavao. To bi moglo promijeniti planove, možda dodati još jednu borbu. No, trenutno mislim kako imam ovo i možda još jednu borbu. I dalje se mogu boriti u ožujku te se umiroviti prije planiranog datuma”, rekao je, a onda je dodao nešto o tome koga vidi kao savršenog protivnika za svoju posljednju borbu. Do sada je govorio samo o Brocku Lesnaru, no naravno da je još jedno ime tu:

“Protivnik koji mi najviše znači svakako je Jon Jones, budući da me dva puta pobijedio. Ono što bi mi više značilo financijski je Lesnar. Mislim kako bih uvijek odabrao borbu koja mi više znači, ali nešto će se pitati i moju suprugu.”

Derrick Lewis je izjavio kako smatra da nije zaslužio boriti se za titulu prije Stipe Miočića te da je bio iznenađen kada je dobio ponudu. Kao što smo mogli i pretpostavljati, presudni faktor tu je bio Cormier, koji je priznao kako Miočića ne bi razmatrao ni u kakvim okolnostima.

“Ne bih prihvatio borbu protiv Stipe za taj event, u ovim okolnostima je on predobar protivnik. Time ne želim reći da je Lewis loš, ali Stipe je sposoban pobijediti te na više različitih načina. Ovu borbu, Derrick me mora nokautirati ukoliko me želi pobijediti. Inače jako dobro stojim protiv boraca koji imaju samo jedan način za doći do pobjede. Priznajem, odabir protivnika bio je ključ prihvaćanja ove borbe”, iskreno je rekao DC, koji će tako braniti teškašku titulu, a bez one u poluteškoj trebao bi ostati 29. prosinca. Tada će se Jon Jones i Alexander Gustafsson boriti za upražnjeni pojas do 93 kilograma, odnosno UFC je najavio kako će ga netom prije eventa oduzeti Cormieru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI