Daniel Cormier: Moguće da ulazim u svoju posljednju godinu karijere

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.12.2017 11:04h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier je otkrio kako bi 2018. godina mogla biti njegova posljednja kao profesionalnog borca. Ipak, i u njoj ima izrazito izražene ambicije.

Već na samom početku 2018. godine, Daniel Cormier braniti će titulu prvaka poluteške kategorije, u borbi protiv Volkana Oezdemira. Za prvaka će to biti vrlo zanimljiva godina, ona u kojoj će za tri mjeseca napuniti 39 godina, što bi moglo značiti i kako će mu biti posljednja u MMA-u.

“Više puta sam bio glasan i izravan o tome kako me nećete vidjeti u kavezu s 40 godina. Tako da možda ulazimo u moju posljednju godinu i potpuno sam miran što se toga tiče. Imam još par borbi u sebi, a nakon toga ću se u potpunosti posvetiti svom sinu, njegovo vrijeme dolazi, on će preuzeti moje mjesto o sportu”, otkrio je Cormier svoje planove.

Ambicije mu znamo. Cilj mu je obraniti titulu, a priznao je kako glasno razmišlja o povratku u tešku kategoriju te napad na tu titulu. To bi zapravo mogla biti kruna njegove karijere, ukoliko to uspije osvojiti. Ipak, uvijek će ostati ta mrlja zvana Jon Jones, jedini čovjek koji ga je uspio porazati u MMA borbi.

“Najveća greška u mojoj karijeri je što sam se toliko vezao uz sve oko jedne osobe. Nije pošteno prema mojoj karijeri da se gleda samo na to, ali istina je kako bi pobjeda protiv njega bila šlag na torti.”

Priznaje da to nije prebolio, kao niti neke ranije neuspjehe, no da se zna nositi s tim i kako mu je to uvijek bilo dodatni poticaj za krenuti dalje i napredovati.

“Ništa nije kao poraz. Ljudi kaže da vremenom preboliš, no ja nikada nisam. Svi ti veliki porazi, NCAA finale, polufinale olimpijskih igara, borba za olimpijsku borcu, borbe protiv Jonesa, sve to ostaje uz mene, ali je i to ono što me čini ovim što jesam.”

Budući da nastupa već u siječnju, Cormiera bi smo u 2018. godini, ukoliko ne bude ozljeda, mogli gledati tri puta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI