Daniel Cormier: Jon Jones i ja smo najbolji borci u povijesti

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.06.2017 10:42h Autor:

Cormier vs Jones

Danielu Cormieru se ne sviđaju sve češće usporedbe rivaliteta njega i Jona Jonesa s rivalitetom kakav je bio između Tita Ortiza i Chucka Liddella. To smatra neusporedivim, a kao glavni razlog navodi razliku u kvaliteti.

Iako su Ortiz i Liddell odradili samo dvije borbe, njihov rivalitet i dalje je vjerojatno najveći u povijesti UFC-a, a njihov uzvrat je na neki način spasio UFC kada se našao u najozbiljnijim financijskim problemima u povijesti promocije. Fanovi i mediji tako vole povlačiti paralela s Jonom Jonesom i Danielom Cormierom, što se prvaku poluteške kategorije nikako ne sviđa.

“Ajmo malo zaboraviti na stare momke. Oni su bili dobri, oni su bili sjajni, no vi sada imate priliku gledati dva najbolja borca u povijesti poluteške kategorije, jer Jona Jonesa i mene nitko nije pobijedio. To je dovoljna činjenica koja potvrđuje ovo što govorim. Slično se s košarkom i nekim drugim sportovima. Trebamo zaboraviti ono što se događalo kada smo bili klinci i priznati da su ljudi postali bolji. Jon i ja smo bolji nego što su ‘Tito Ortizi i Chuckovi Liddelli’ ikad bili”, izjavio je Cormier gostujući na jednom radijskom showu.

Cormierov jedini poraz u karijeri zapravo dolazi od strane Jonesa, dok je Jonesov jedini poraz poraz zapravo posljedica striktnog poštivanja pravila. Naime, njegov poraz je došao diskvalifikacijom, budući da je Matta Hamilla savladao nepoštenim “12-6” udarcima laktovima. A situacija je bila takva da bi borbu vjerojatno završio bilo kojom drugom tehnikom. No, Jones je bio mlad i neiskusan, a od tada je napravio nevjerojatnu seriju. Nažalost, uz nju su došli privatni problemi zbog kojih ta serija nije još impresivnija.

Jones i Cormier svoj revanš odraditi će 29. srpnja, kao glavna borba UFC 214 eventa u Anaheimu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI