Daniel Cormier: Da nisam ozlijeđen vjerojatno bih se već borio protiv Stipe

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2019 10:11h Autor:

Daniel Cormier

Kao što se moglo očekivati, Daniel Cormier odlučio je svoje planove u umirovljenju ipak otkazati, odnosno boriti će se i nakon svog 40. rođendana.

Razlog toga nije neka vrsta pohlepe ili situacija u kojoj ga je netko na isto nagovorio. Cormier je svakako imao namjeru do rođendana, koji pada na 20. ožujka, odraditi još barem jednu borbu. Razlog zašto se to neće dogoditi je ozljeda s kojom trenutno ima problema i koja ga onemogućava u treningu.

“Ozlijedio sam leđa u New Yorku kad sam kihnuo. To nije šala te još uvijek zbog toga odlazim na rehabilitaciju jer bolovi su i dalje tu. Što se tiče palca, on je dobro, ali liječnik mi je rekao kako imam artritis u šaci. Nažalost, po tom pitanju ne mogu napraviti baš ništa. To je nešto s čime ću se do kraja karijere morati nositi”, rekao je Cormier nešto u svojim ozljedama tijekom gostovanja u MMA Houru Lukea Thomasa.

Kako se i dalje želi boriti, a neće biti spreman prije datuma koji si je prvobitno zacrtao, Cormier je svoje umirovljenje odlučio odložiti za malo kasniji datum.

“Ne znam hoću li više ikada napraviti ono što sam u New Yorku, boriti se kad nisam na 110 posto. Mislim kako je do ozljede i došlo jer sam, iz situacije gdje nisam uopće trenirao, uskočio u situaciju gdje za tri tjedna imam borbu. Svakako mi treba prva četiri tjedna lakšeg treninga prije kampa, da bih pripremio svoje tijelo za ono što ću mu priuštiti kroz osmotjedni kamp. Ono što sam inače radio 12 tjedana, napravio sam u četiri i zbog toga mi je tijelo počelo otkazivati poslušnost.”

Onda ostaje već toliko puta ponovljeno pitanje o idućem protivniku, a teškaški prvak je ponovno dao sličan odgovor.

“Mislim kako će Lesnar biti iduća borba. Ali ponovno, uvijek sam govorio kako se mogu ponovno boriti protiv Stipe. Mi ne čekamo na Lesnara nego sam ozlijeđen i zbog toga se ne mogu boriti. Da nisam ozlijeđen, vjerojatno bih se već borio protiv Stipe. Ja jednostavno nisam u mogućnosti boriti se.”

Vjerojatno će se dosta toga znati o Cormieru nakon nedjelje, kad se u kavez vrati Cain Velasquez. Sve češće gledamo razmišljanja kako bi Cormier mogao odraditi povratak u polutešku te se boriti protiv Jona Jonesa, ukoliko Cain Velasquez savlada Francisa Ngannoua. Onda je jasno kako bi borba Velasqueza i Miočića bila za titulu prvaka. Nažalost, to nije ono što Stipe želi, on je rekao kako mu sam revanš znači puno više od titule. No, nekoliko toga se tek mora dogoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI