Daniel Cormier: Čini se kako će mi oduzeti pojas poluteške kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.10.2018 20:43h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier vjeruje kako povratak Jona Jonesa znači da će UFC gotovo sigurno oduzeti njegovu titulu prvaka poluteške kategorije, da bi se isti borio za nju. No, niti Cormier još uvijek nije odustao od treće borbe protiv svog najvećeg rivala.

DC je to otkrio u razgovoru s Arielom Helwaniem, odnosno rekao je kako je svjestan da je vrlo realna situacija u kojoj on ostaje bez pojasa poluteške kategorije, kojeg nije branio od siječnja i UFC 220 eventa, a niti nema namjeru to učiniti u svojoj idućoj borbi.

“Mislim kako će mi oduzeti taj pojas, budući da imam dogovorenu borbu protiv Brocka Lesnara u teškoj kategoriji. Nema šanse da se prije toga borim u poluteškoj, tako da sam poprilično siguran da će mi ga oduzeti”, rekao je Cormier, koji je objasnio da se o tome zapravo pričalo već prije nego je postalo službeno kako se Jon Jones vraća, a sada misli da je to tek sigurno, odnosno da će Jonesa u povratku čekati borba za titulu protiv Alexandera Gustafssona.

Ipak, on još uvijek nije odustao od treće borbe protiv Jonesa, zapravo druge ako se ne broji ona s prošlogodišnjeg UFC 214 eventa koja je poništena. Iako je najavio kako se do ožujka iduće godine, kada će napuniti 40 godina, namjerava umiroviti, moguće je da to produži samo zbog njega. Naime, borba protiv Lesnara biti će početkom iduće godine i sigurno neće stići do ožujka nastupiti i protiv Jonesa. No, sve dok je on u pitanju, Cormier ne otpisuje situaciju u kojoj će malo regulirati svoj plan.

“Ne mogu to nikako izbaciti iz svoje glave, to je nešto što me čini ovakvim kakav sam. Moja želja i strast za natjecanjem protiv najboljih na svijetu. Koliko god ja govorio sranja o njemu i koliko god zapravo nemao respekta, činjenica je da je on jedan od najboljih boraca u povijesti i to nikada nisam negirao. On je fantastičan talent i fantastičan borac, ali je varalica. To je njegova greška, ali to me nikako ne odvraća od želje da se ponovno borim protiv njega.”

Ukoliko pojas bude kod Jonesa, tako bi Cormier ipak dobio priliku umiroviti se kao dvostruki prvak pa čak i da mu pojas sada oduzmu. No, put do toga ne bi bio jednostavan, prvo će trebati savladati Brocka Lesnara, a onda i jedinog borca koji ga je do sada uspio nadvladati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI