Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Daniel Cormier: Cilj je potvrditi da prva pobjeda nije bila slučajna i da sam najbolji svih vremena | Fight Site

Daniel Cormier: Cilj je potvrditi da prva pobjeda nije bila slučajna i da sam najbolji svih vremena

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.05.2019 14:10h Autor:

Miočić i Cormier

Daniel Cormier sebe već smatra najboljim borcem svih vremena. No, kao konačnu potvrdu toga želi drugu pobjedu nad Stipom Miočićem. Priliku za to namjerava iskoristiti 17. kolovoza.

Gdje god da se ovih dana pojavi, Daniel Cormier poželjna je meta prisutnih novinara. A kad je jedno od takvih mjesta medijsko druženje na Fight Nightu u Rochesteru, UFC-ov prvak teške kategorije bio je primoran odgovoriti na nekoliko pitanja. Ona se prije svega tiču borbe koja mu slijedi, u kojoj namjerava savladati Stipu Miočića i obraniti titulu. Tim je putem bio upitan o tome što očekuje od borbe i gdje bi se trebala pojaviti razlika u usporedbi s onom iz srpnja prošle godine.

“Mislim da neće puno toga biti drugačije. Ja ću borbi pristupiti na sličan način, ali očekujem boljeg Stipu. Znam koliko će ga biti teško pobijediti jer znam koliko sam naporno radio kad sam se pripremao za drugu borbu protiv Jonesa. Bio sam u njegovoj poziciji i dobro se sjećam koliko sam bio motiviran ispraviti stvari. On je boksač i hrvač, to je ono što on radi i bit će sigurno bolji na tom polju. No, on je još uvijek isti borac koji bi mogao biti samo malo agresivniji”, mišljenje je DC-a o tome što će biti drugačije.

Još jednom je potvrdio kako je revanš prihvatio zbog toga što je to isto obećao. Ipak, nešto namjerava tom borbom potvrditi.

“Savladati Stipu i drugi put bi mi samo potvrdilo kako se i prvi put dogodilo ono što je trebalo. Svima ću dokazati da su stvari takve kakve trebaju biti. Mnogi su vjerovali da sam prvi put imao sreće. Ali, prije svega sam mu dao ovu priliku jer zaslužuje revanš”, objasnio je, da bi uslijedilo pitanje zašto se nije samo umirovio i smatra li se najboljim svih vremena:

“Vjerujem da sam najbolji svih vremena, no nije još gotovo. I dalje imam želju za natjecanjem. No, da nije bilo ozljede i da sam ovu borbu uspio dogovoriti prije 2. ožujka, bio bih gotov kao što sam i planirao. Dobro se osjećam i želim se boriti.”

Dugo se nadao borbi protiv Brocka Lesnara za koju nije sakrivao kako bi mu bila svojevrsno ispunjenje sna. Tako nije bilo lako prihvatiti da se to neće dogoditi. Prvo je uzeo vremena s ciljem da “stvari slegnu”, a onda je povukao poteze sa svrhom nastavka karijere.

“Kad su mi rekli da je stvar s Lesnarom gotova, morao sam prvo priječi preko toga i onda vidjeti što dalje. Kad sam se pomirio s tim, onda sam prihvatio ono što slijedi. Da sam bio tužan jer se ne borim protiv Lesnara, Stipe bi me nokautirao, a to nikako ne želim. Fokusiran sam u potpunosti na Stipu Miočića”, uz osmijeh je najavio vrlo dobro raspoloženi Cormier.

Stipe Miočić za sada nije najavio kako bi se mogao naći na nekim javnim okupljanjima. Odradio je razgovor s Arielom Helwanijem na ESPN-u i posvetio se treningu. No, nakon onoga kako je nastupio posljednji put, nema sumnje da će novinari i fanovi jedva čekati neku iduću priliku za doći do koje izjave. Verbalni rat je počeo i bit će žestoko, unatoč tome što je Cormier ovim putem bio blag i suzdržan. Kad dođe vrijeme, poletjeti će otrovne strelice, u to nema nikakve sumnje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI