Danas lovi treću UFC pobjedu u nizu, a prije je bio “skejter” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.06.2017 11:02h Autor:

Eric Spicely

Nevjerojatna je životna i sportska priča Erica Spicelya, UFC borca koji se ne tako davno pokušao profesionalno baviti skateboardingom. Isto tako, prije šest mjeseci bio je pred otkazom iz promocije, a danas se s velikim zanimanjem čeka njegov nastup.

Kada čujete da u dvorani kreće pjesme “Bro Hymn” benda Pennywise, to je znak da u dvoranu ulazi Eric Spicely, ali sama poruka te pjesme je puno više od ulazne kompozicije ovog 30-godišnjeg borca iz Rhode Islanda. Njen tekst predstavlja sve što je ovaj borac prošao kroz život i kako je došao do toga da je danas UFC borac velikog potencijala.

Spicely je odrastao u obitelji gdje su oba roditelja bili ovisnici o narkoticima te je tijekom djetinjstva jedno vrijeme živio s bakom. Nakon što je ona preminula, Eric se vratio roditeljima, no oni su i dalje bili registrirani ovisnici i svakako mu je trebao bijeg od takvog života. Pronašao ga je na ulici, među prijateljima i na dasci s četiri kotača.

Eric Spicely je kao 19-godišnjak bio proglašen jednim od najvećih skateboarding talenata u Rhode Islanda te je ostvarivao jako dobre rezultate na nekim manjim natjecanjima. Nažalost, za putovanja na jača natjecanja nije uspijevao doći do sponzora te je s vremenom pronašao svoju drugu ljubav, brazilski jiu-jitsu. Spicely je tako nekoliko godina trenirao, i dalje se bavivši skateboardingom, da bi kasnije došao u situaciju gdje mora odabrati. Odabrao je BJJ, a malo nakon toga počeo se baviti i profesionalnim hrvanjem, odnosno postao je kečer.

MMA priča još je zanimljivija. Prvu borbu odradio je 2013. godine, a prvih devet nastupa odradio je u Lincolnu, Rhode Island. Nakon devet pobjeda, uz sedam prekida, uspio je osigurati nastup u Ultimate Fighteru, njegovoj 23. sezoni. Tamo je došao do polufinala, gdje je poražen od kasnijeg pobjednika Andrewa Sancheza.

Priliku u UFC-u je ipak dobio, no uz vrlo slab nastup je poražen od Sama Alveya. Očekivalo se kako će dobiti otkaz iz UFC-a, no onda je došla velika prilika. Samo dva tjedna prije borbe, u rujnu prošle godine, pozvan je kao zamjena u Brazil na borbu protiv velikog talenta, Thiaga “Marette” Santosa. Eric nije imao što izgubiti, otišao je tamo te upisao pobjedu gušenjem u prvoj rundi. Samo četiri mjeseca kasnije pao je i Alessio di Chirico i to trokutom nakon dvije minute borbe. Mjesec dana kasnije Eric je zaradio crni BJJ pojas. Danas je ponovno u Brazilu i ponovno ima opasnog protivnika. To je još jedan crni BJJ pojas, Antonio Carlos Junior.

Znamo kako će mnogi za njega danas navijati, iako će u Brazilu imati podosta neprijatnu dobrodošlicu. No, to mu nije smetalo kada je došao do najvažnije pobjede svoje dosadašnje karijere. Ispod teksta možete pogledati kako mu je dobro išao skateboarding. No, mi nemamo ništa protiv ovakvog izbora njegove karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI