Dana White: Zanemarite što Mayweather priča, imamo protivnika za Khabiba

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.10.2018 11:59h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Dana White

Dana White pokušava spustiti na zemlju priče o možebitnom boksačkom meču Floyda Mayweathera Jr. i Khabiba Nurmagomedova. Rekao je kako je Khabibova iduća borba sigurno u UFC-u, a otkrio je i tko bi trebao biti protivnik.

Ponajviše zahvaljujući američkim novinarima, koji obožavaju takve ekskluzive, posljednjih dana podosta se piše o boksačkom meču Mayweathera i Nurmagomedova, odnosno o Floydovim izjavama na tu temu. Khabib od svog, naoko vrlo neozbiljnog, prozivanja o tome više nije rekao baš ništa. Sada je red došao na Danu Whitea, da on kaže nešto na tu temu.

“Ne obazirite se na Mayweatherove izjave. Kao prvo, njegov nas tim uopće nije kontaktirao. Khabib je pod ugovorom s UFC-om”, izjavio je White za ESPN.

Naravno, to ne znači da o tome možda i ne bi počeli razmišljati, ukoliko bi se Mayweather javio. No, njegovi predstavnici vjerojatno shvaćaju kako Khabibov izazov nije bio ozbiljan, za razliku od njihovog klijenta, koji je već počeo brojati novce koji bi se tako nečime mogli zaraditi.

UFC-u tako preostaje osmisliti strategiju za Khabibovu iduću obranu naslova prvaka. Ako izbacimo mogućnost “superfighta” protiv Georgesa St-Pierrea, sve se svodi na samo dva imena. Revanš protiv Conora McGregor ili peti pokušaj organiziranje borbe protiv Tonya Fergusona.

“Nisam niti razmišljao o revanšu, iako znam da ga Conor želi. Sada trebamo napraviti ono što je pravilno i pošteno. Vidjeti ćemo kako će se sve odviti, no još uvijek nismo razmišljali o tome. Kao fan, moram ići s time da je njegov idući protivnik Tony Ferguson. Tony je imao pojas, ozlijedio se i ostao bez njega, ali ta se borba mora dogoditi. Tony nikada nije izgubio pojas u borbi. Nije niti Conor, ali Conor je imao svoju priliku boriti se protiv Khabiba. Mislim da Tony zaslužuje idući napad na nju”, rekao je White na tu temu, a većina fanova s time će se složiti.

Tony i Khabib su obojica unutar niza od UFC 11 pobjeda, a UFC u svojoj povijesti nikada nije upario niti blizu nešto tako. Najveći zajednički pobjednički niz kojeg se trenutno možemo sjetiti iznosi 17 i tiče se borbe Georgesa St-Pierrea, koji je tada bio u nizu od 11 pobjeda i Johny Hendricksa, koji je slavio u šest borbi za redom. Uskoro nas čeka rušenje tog podatka, kada se u kavezu nađu Max Holloway (12) i Brian Ortega (6). No, 22 pobjede u nizu, koliko kombinirano imaju Tony i Khabib je ipak nešto puno veće od toga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI