Dana White tvrdi da svaki stari UFC pojas košta 300 tisuća dolara?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.01.2019 20:28h Autor:

UFC pojas

Ako ste se ikada zapitali koliko zapravo košta pojas UFC prvaka, ovo je možda članak za vas. Kažemo možda jer nam se informacija iz njega čini pomalo nevjerojatnom. Naime, bivši prvak Michael Bisping je u svom podcastu recentno otkrio da stari UFC-ov pojas stoji niti više, niti manje nego 300 tisuća američkih dolara!

Navodno mu je tu informaciju otkrio jedan drugi UFC prvak – Rashad Evans. A on je, pak, tu informaciju saznao od samog “gazde” Dane Whitea koji mu je to otkrio.

“Rashad Evans, bivši prvak, ima svoj pojas kod kuće”, izjavio je Bisping u podcastu “Fightful” te je dodao:

“Jednom je vodio razgovor s Danom Whiteom i Dana White mu je rekao da stari pojasevi, oni koje mi imamo, koštaju svaki po 300 tisuća dolara. To je Dana White rekao Rashadu Evansu.”

Evans je svog zaradio kada je na UFC-u 92, u prosincu 2008. godine, svladao Forresta Griffina. S obzirom da ga nikada nije obranio jer je već u prvoj obrani poražen od Lyota Machide, u svom vlasništvu ima samo jedan primjerak.

(ANKETA) Čitatelji Fight Sitea podijeljeni oko dizajna novog UFC pojasa

Bisping, s druge strane, ima dva komada. Na UFC-u 199 je svladao Lukea Rockholda, da bi titulu obranio protiv Dana Hendersona na UFC-u 204. Zbrojeno, dva pojasa koja ima u vlasništvu bi trebala vrijediti oko 600 tisuća dolara. Ako je informacija koju je Dana White rekao Rashadu Evansu istinita. No, sve što predsjednik UFC-a kaže, treba uzeti s velikom dozom opreza pa i ovaj podatak…

“Moj skuplja prašinu negdje. Imam još jedan u drugoj sobi koji također skuplja prašinu. Da sam znao da koštaju 600 tisuća dolara, možda bih ih osigurao, ako ih se ukrade. Šalim se. Trebao bih ih staviti u neki kovčeg i paziti da se ne praše. Navodno Rashad Evans kaže da svaki košta 300 tisuća dolara. Da, bio sam sretan zbog toga. to je dobro znati”, dodaje Britanac.

Nama se 300 tisuća dolara čini pretjeranim jer po toj računici Demetrious Johnson ima preko 3 milijuna dolara samo u UFC pojasevima. Također se valja zapitati jedno logično pitanje: Ako su pojasevi UFC prvaka bili tako skupi, zašto ih je UFC dijelio praktički “šakom i kapom” – svaki put kada bi šampion obranio titulu?!

Osim toga, koliko onda mora stajati novo dizajnirani pojas koji je tek predstavljen u siječnju? Naime, UFC se već pohvalio da se radi o puno skupljem pojasu koji će postajati trajno vlasništvo prvaka tek nakon nekoliko obrana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI