Dana White: Samo hejteri mogu tražiti da se Conoru oduzme pojas lake kategorije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2017 11:04h Autor:

Conor McGregor & Dana White

Dana White je prokomentirao sve glasnije inicijative da se Conoru McGregoru oduzme pojas prvaka lake kategorije. Kao razlog se navodi to što ga on još uvijek nije branio, no White na to ne gleda tako.

Prošlo je već 13 mjeseci otkako je McGregor osvojio pojas lake kategorije, u svojoj prvoj UFC borbi do 70 kilograma. Nakon tog okršaja s Eddiem Alvarezom, on više nije bio niti blizu povratku u kavez te su sve glasniji oni koji smatraju da ne zaslužuje biti prvak, posebno jer ne pokazuje nikakvu namjeru potvrditi kako on to uistinu je. No, Dana White je Brettu Okamotu s ESPN-a iznio svoju teoriju po kojoj on uopće ne smatra da Conor McGregor nije branio pojas, iako je to zapravo nepobitna činjenica.

“Mislim da su svi koji govore kako Conoru trebamo oduzeti pojas zapravo obični hejteri. Kada pogledate kroz što je sve Conor prošao i kako su se stvari odvile, borio se protiv svakoga. Kada je osvojio pojas u lakoj, ostavio je onaj u perolakoj jer smo tako mi odlučili. On nije htio pristati na to, ali na kraju je ipak odlučio tako. Postao je prvak lake kategorije i iduća mu je borba bila protiv Floyda Mayweathera. No, kako možete reći da on nikada nije branio titulu?”, rekao je White te apsolutno sve zbunio ovim posljednjim. Kao što svi znamo, Conor McGregor do sada nije pokazao niti ozbiljnu namjeru braniti titulu, a kamoli da je i barem pregovarao oko toga.

No, White je odmah nastavio o toj temi i ponovno je ostavio dojam da živi u nekom svom svijetu u kojem je Irac uistinu obranio titulu. Jer ne znamo kako drugačije objasniti iduću izjavu.

“To su sve jebena pretjerivanja, ljudi pretjeruju kada potenciraju kako on nije branio titulu. Borio se protiv apsolutno svakoga da bi došao do titule u perolakoj. Borio se protiv Chada Mendesa, borio se protiv Dustina Poiriera, pobijedio je Maxa Hollowaya koji od tada nije izgubio niti jednu borbu. Nije on bio kriv što se Rafael Dos Anjos ozlijedio. On je kriv zbog odluke da boksa protiv Mayweathera, no tu smo odluku donijeli zajedno. I nakon tog meča, svi UFC borci su mu čestitali na odličnoj promociji sporta.”

White je nedavno izjavio kako će McGregor u svojoj idućoj borbi braniti pojas protiv Tonya Fergusona, no isto tako nije znao reći kada bi se njegov povratak mogao dogoditi i hoće li uopće biti u 2018. godini. Ipak, ne sumnjamo kako bi White vrlo brzo promijenio mišljenje, ukoliko bi uspio doći do dogovora s Nateom Diazom, koji bi odgovarao objema stranama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI