Dana White: “Povlačenje Amande Nunes s UFC-a 213 je 90 posto psihički”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2017 11:01h Autor:

Dana White

Prema tvrdnjama predsjednika UFC-a Dane Whitea, razlozi izostanka Amande Nunes s UFC-a 213 su uglavnom u njezinoj glavi.

Nunes, UFC-ova prvakinja bantam kategorije, povukla se iz borbe za obranu naslova s Valentinom Shevchenko par sati prije borbe zbog navodne bolesti.

I dok se Nunes nije pojavila na tiskovnoj konferenciji koja se održala nakon priredbe, White je kazao kako je borkinja imala zeleno svijetlo od doktora da se bori.

“Taman prije vaganja dobio sam poziv u kojem mi je rečeno da se ne osjeća dobro, bilo je upitno hoće li se uopće pojaviti na vagi. Doktor ju je pregledao i sve je bilo u redu. Probudim se ovog jutra i opet čujem da nije dobro i da se vjerojatno neće boriti. Pitao sam doktore što se događa s njom. Kazali su mi da su joj dopustili boriti se. Fizički je s njom sve bilo u redu, ali nije se dobro osjećala”, kazao je White okupljenim novinarima.

Dana vjeruje kako je Nunes koja je pobjedila Shevchenko u njihovom prvom susretu na UFC-u 196 odustala od borbe zbog psihičkih razloga.

“Ona nije decidirano odbila boriti se. Ponavljala je kako se ne osjeća dobro. Mislim da je njezin problem 90 posto bio psihičke naravi a 10 posto fizičke. Mnogim borcima se to desilo. Takve situacije se stalno događaju, ali mislim da još nismo imali ovakvu situaciju gdje se netko fizički može boriti. Ovo više nećemo ponoviti, ova borba neće biti naslovna”, zaključio je Dana.

White je novinarima također otkrio kako je borkinjama ponuđeno da se meč prebaci na UFC 215 te je rekao kako je Shevchenko za neodržani meč dobila 70 tisuća od 100 tisuća dolara koje je trebala zaraditi. Amanda Nunes ostala je bez svog honorara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI