Dana White: Ovaj event nam je prezentirao svu ljepotu ovog sporta

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2017 13:02h Autor:

Dana White

Oduševljenje UFC 217 eventom sa svima je podijelio i predsjednik UFC-a, Dana White. Prokomentirao je kako smo u Madison Square Gardenu vidjeli svu ljepotu ovog sporta, a dao je i svoj dojam nastupa troje novih prvaka.

Teško je zamisliti event s toliko puno uzbuđenja, s fenomenalnim uvodnim programa te još spektakularnijim glavnim programom, koji je donio poraze tri prvaka. Sav pregršt neočekivanih trenutaka viđen je u najpoznatijoj sportskoj dvorani svijeta i UFC može biti prezadovoljan time što su odradili te što im se na kraju vratilo.

“Bilo je jako puno trenutaka za pamćenje i prekrasna stvar ovog sporta je da nikada ne možeš znati što će se dogoditi, koliki god stručnjak bio. To ovaj sport čini toliko uzbudljivim”, kratko je prokomentirao White.

Prvo je onda trebao prokomentirati Georgesa St-Pierrea, njegov veličanstveni povratak i titulu prvaka srednje kategorije. Postao je četvrti borac s titulom u dvije različite kategorije, što ga samo još više vodi prema nazivu najboljeg svih vremena, kakvim ga neki već sada smatraju.

“Malo ljudi je napravilo to što je on. Neki govore da je Michael Bisping laka borba, ali nađite mi jednog borca koji je protiv njega imao laku borbu. Michael Bisping je kvalitetan i svestran borac, koji se danas došao potući. Sjajno je imati GSP-a nazad, vratio se nakon četiri godine i odradio je sjajnu borbu. “

TJ Dillashaw je prošao kroz probleme u prvoj rundi, imao je malo sreće što je uzdrman bio na samom isteku prvih pet minuta, a onda je u drugoj rundi prekidom savladao Codya Garbrandta. Neki su rekli da je time šokirao, no White ne bi išao toliko daleko s tim pojmom.

“Ne bih rekao da je TJ šokirao. Obojica boraca su munjevito brzi, obojica mogu nokautirati. Vidjeli ste što je TJ napravio Barau, protiv Dominicka Cruza je odradio borbu za koju mnogi smatraju kako ju je trebao dobiti. Nema iznenađenja kada imate ovakvu dvojicu boraca koji mogu završiti borbu u svakom trenutku.”

I za kraj, najveće iznenađenje, tj. pobjeda Rose Namajunas i to na ne bilo kakav način. Nokaut pravim projektilom njene šake i prvi poraz u karijeri Joanne Jedrzejczyk, koja je ujedno bila i najveći favorit na ovom cijelom programu.

“Rose je napravila što je većina vjerovala da ne može. Svi znaju koliko je Rose talentirana, no smatralo se da je previše mlada i da ne može pronaći ono za Joannu. Djevojke u toj kategoriji najčešće nemaju tu moć jednog udarca da sruše protivnicu, no ona je to uspjela. Impresioniralo me ponašanje Rose, kako je prošla kroz cijeli tjedan. Bila je maksimalno fokusirana na ono što je došla učiniti. “

Sada se čekaju još rezultati prodaje prijenosa. Ukoliko brojke budu zadovoljavajuće, UFC je napravio posao godine, godine koja im do sada nije nikako bila dobra po toj statističkoj financijskoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI