Dana White otkrio zašto UFC nikada ne organizira priredbe na Havajima

UFC 06.07.2017 11:37h Autor:

Max Holloway

Već godinama se priča o priredbi koju bi UFC trebao održati na Havajima. Sada kada je Max Holloway postao neupitna MMA zvijezda te vlada UFC-ovom perolakom kategorijom, priča je dobila dodatan zamah. Zbog čega UFC ne želi ili ne može održati ili bar planirati priredbu na tom američkom otočju?

U razgovoru za MMAJunkie predsjednik UFC-a Dana White je progovorio o toj temi te je napokon otkrio što ih spriječava da održe priredbu na Hvajima.

“Nitko od mene i mog tima ne želi više organizirati event na Havajima. Tko ne bi volio doći tamo? Mediji? Svi vole Havaje? Ali ovo je jako težak event za odraditi”, otkriva predsjednik elitne promocije i dodaje:

“Razlog je taj što tamo ne postoji adekvatna dvorana. Imaju stadion, ali nije natrkiven. A ja sam prestravljen kada govorimo o organizaciji evenata na otvorenom. Kada smo kupili kompaniju mnogo sam vremena provodio na Havajima jer je tamo bilo jako dobrih mečeva i dobrih eventa. Ali tamo kiši svakih 10 minuta. Padne kiša, pa je opet lijepo vrijeme. Pa opet kiši, pa je opet sunčano. To je za nas jako opasno.”

Doduše, White ovaj put neće reći “nikada” jer se već opekao u nekoliko navrata kada je tvrdio nešto što se kasnije pokazao upravo suprotno. Sada se smije na svoj račun.

“Prije šest mjeseci sam rekao da nećemo raditi novu žensku diviziju, tako da više ništa ne govorim sa sigurnošću. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Prema pisanju američkih medija UFC ima dvije mogućnosti koje zbog tehničkih zahtjeva nisu dovoljno adekvatne. University Stan Sheriff Centar može primiti 10 300 gledatelja, a Neal S. Blaisdell Arena može primiti njih 8 800. No oba objekta radi mnogih tehničkih nedostataka nisu sasvim adekvatne za standard koji UFC drži kada su u pitanju sportske dvorane.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI