Dana White otkrio koliko ih je milijuna koštalo preseljenje UFC-a 232 iz Vegasa u LA!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.12.2018 14:34h Autor:

Jon Jones i Dana White

Noćašnja posljednja press konferencija uoči UFC-a 232 koji nam slijedi ovaj vikend je bila u najmanju ruku kaotična, mnogi će reći i sramotna. Atmosfera je bila očajna, govornici nisu mogli doći do riječi od zvižduka fanova, a nismo dobili niti jedan konkretan odgovor na pitanja koja su se nametala sama po sebi.

Pa je tako Jones konstantno govorio o bazenu koji predstavlja njegovo tijelo i zrnu soli koje bi trebalo biti nedozvoljeno sredstvo koje je pronađeno u njegovom tijelu. Na pitanja o dopingu nije konkretno odgovarao baš kao niti predsjednik UFC-a Dana White. On je na sve upite davao isti odgovor – pitajte Jeffa Novitzkog (glavnog čovjeka UFC-a za anti-doping program).

(VIDEO) Jones i White poludjeli na švedsku novinarku nakon odličnog pitanja: Nauči raditi svoj posao!

Ipak jedan dio press konferencije treba posebno naglasiti jer pokazuje beskrupuloznost i grazmljivost koju je ponovno pokazala elitna promocija. Naime, radi seljenja eventa iz Las Vegasa u Los Angeles svi borci na popisu borbi su ostali bez dobrog dijela svojih prihoda. Razlika u poreznom pritisku u Kaliforniji u odnosu na Nevadu je pozamašna, a i cijene liječničkih pregleda koji su borci dužni obaviti u toj saveznoj državi su znatno veći. Borci su morali nadoknaditi i troškove prijevoza i smještaja svojih bliskih navijača koji su ih došli bodriti što je još jedan dodatan trošak na koji nisu računali i koji realno govoreći nema veze s njima.

Upitan hoće li kompenzirati te sve troškove borcima s obzirom na to da oni nisu odgovorni za selidbu čitave priredbe, White je prilično bahato odgovorio:

“A tko će platiti za mene razliku u porezu u Kaliforniji?”

Zatim je dodao:

“Tako je kako je. Ili će pristati na to ili se neće boriti i nitko neće dobiti svoj honorar. Tako je kako je. Morali smo pomaknuti ovaj event. Slušajte, ova selidba sve košta mnogo novca, ali tako je kako je.”

Razlog nerazumijevanja UFC-a vjerojatno leži u činjenicu da ih je sama selidba eventa iz Vegasa u LA koštala čak 6 milijuna dolara. Upitan o točnom iznosu koji su izgubili, White je odgovorio:

“Preseljenje nas košta oko 6 milijuna dolara. Da. Ne znamo hoće li se novac nadoknaditi iz zarade od PPV-a. PPV je uvijek kocka, ne znaš što ćeš dobiti. Slušajte, ovo je bila ispravna stvar za napraviti. Kalifornija je već bila involvirana u ovu stvar, znali su sve, bilo je s njima lagano to odraditi, dvorana je bila slobodna, tako da smo se odlučili na taj potez. Tako je kako je, ovo smo morali napraviti.”

UFC 232 se sada održava u “The Forum” dvorani u kalifornijskom Inglewoodu. Termin održavanja eventa je ostao isti!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI