Dana White o UFC 220: Stipi se mora priznati da je najbolji, volio bih gledati borbu njega i Cormiera!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2018 10:09h Autor:

Dana White i Megan Olivi

Odmah nakon eventa, sve što se događalo u TD Gardenu prokomentirao je predsjednik UFC-a, Dana White. Mora se priznati kako mu je raspoloženje bilo bliže depresiji nego euforiji, no priznao je Miočiću ono što svi znamo, ali je i iznio jednu zanimljivu ideju.

Iako je UFC 220 bio vrlo kvalitetan event, prepun zanimljivih borbi, s dva sjajna dvoboja za prvaka, Dana White nije bio euforičan. Nećemo tražiti razlog njegovog sjetnog raspoloženja, iako ga je lako pretpostaviti, nego ćemo se okrenuti onome što je rekao za najveću zvijezdu eventa, najuspješnijeg teškaškog UFC prvaka u povijesti, Stipu Miočića.

“Stipe je izgledao fantastično u ovoj borbi. Odradio je svoju borbu, napravio je sve što je trebao. Pogodio ga je velikim brojem snažnih udaraca, izbjegao je Francisove jake udarce i kvalitetno je kontrolirao 120 kilograma teškog protivnika kroz 25 minuta borbe”, rekao je White, a onda je odmah odgovorio na pitanje je li očekivao da ovo može otići do sudačke odluke:

“Mislim kako nitko nije očekivao da će to otići na pet rundi, no u ovom sportu je sve moguće pa čak i da se to dogodi u borbi dva vrsna nokautera.”

Zanimljiv je bio odgovor na pitanje može li se sada Miočića smatrati najvećim teškašem ikada. White je rekao: “Tako je. Kada imate pojas i najviše obrana u povijesti, kada imate takvu statistiku teško je ne zvati ga najboljim ikad.”

Morao je prokomentirati i nastup Francisa Ngannoua, odnosno njegovo snalaženje kako je borba prolazila, gdje se potvrdilo ono što su analitičari najavljivali. Njegovo tijelo jednostavno nije još uvijek spremno na ovakve izazove.

“Francis je napustio Las Vegas prije dva tjedna i otišao je u Francusku. Ne znam što je tamo radio, ali vjerujem da je trenirao, ali ne znam koliko mu je to bila dobra odluka. Bio je to njegov prvi veliki event, a Stipe je već prolazio ovakve stvari. Stipe je raznovrstan i izuzetno atletičan borac i mislim kako je napravio dobro taktiku time što ga je išao rušiti i odvesti u duboke vode, tamo gdje još prije nije bio.”

Samo najbolje riječi imao je za Daniela Cormiera, koji je u maniri pravog prvaka savladao Volkana Oezdemira:

“Cormier uvijek izgleda sjajno, on je takav borac. Impresivno je odradio posao i nevjerojatno je da svakom borbom izgleda sve bolje. On je jedan od najboljih koji su ikada nastupali u ovom sportu.”

Na kraju svega, otkrio je jednu svoju veliku želju. White želi upariti pobjednike dvije današnje glavne borbe, odnosno prvaka poluteške i teške kategorije. Jedini problem je što se Cormieru ta ideja baš i ne sviđa.

“Danielu se ne sviđa ideja o odlasku u teškaše zbog njegovog odnosa s Cainom Velasquezom, no ne vidim problem u tome. On može otići i boriti se u tešku kategoriju i ukoliko osvoji pojas, može ga ostaviti kada se Cain vrati. Mislim kako bi borba njega i Stipe bila sjajna stvar i nešto jako zanimljivo za pogledati. Uvijek postoje dobri izazivači u teškoj, no mislim kako je to borba koju bi ljudi voljeli pogledati”, zaključio je na kraju predsjednik UFC-a, koji je ovaj event organizirao u svom rodnom gradu.

Potencijalna borba Miočića i Cormiera svakako bi bila svojevrsni spektakl i sudar dva fenomenalna borca. Jedino je pitanje koliko bi njih dvojica bili zainteresirani za to. Osim što Cormier smatra da nema što raditi među teškašima, njih dvojica su i jako dobri prijatelji te Cormier ne skriva koliko se zapravo divi Miočiću. U tom slučaju, vjerojatno bi ga bilo jako teško nagovoriti, no UFC je često uspijevao u svome naumu organiziranja borbi za koje akteri u startu nisu bili zainteresirani.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI