Dana White: Johnson je najveći svih vremena, a volio bih da uparimo Conora i Tonya do kraja ove godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2017 17:35h Autor:

Dana White

Kao i uvijek kod velikih evenata, svoje mišljenje o događanjima dao je i predsjednik UFC-a. Neke izjave su vrlo zanimljive.

Budući da je reporterka Megan Olivi pokušala ići nekim redom, White je prvo upitan o borbi Landa Vannate i Bobbya Greena, odnosno spektaklu koji su oni pružili. Zanimljivo je čuti je li White očekivao tako nešto, a on je dao i vrlo zanimljiv komentar na ponašanje Bobbya Greena nakon ilegalnog udarca:

“Bila je to borba od koje smo očekivali nešto tako, iako sam očekivao da će Ferguson i Lee biti borba večeri. Moram priznati da imam ogroman respekt prema Bobbyu Greenu. Primio je ilegalno koljeno i niti u jednom trenutku nije pokušao išta odglumiti ili izaći iz borbe, odmah je bio spreman za nastavak. Do sada smo imali nekoliko ‘oskarovskih’ izvedbi nakon takvih slučajeva i njemu svaka čast zbog toga kako se ponašao.”

Iduća tema bio je Demetrious Johnson, njegovo izjednačavanje rekorda, fantastičan potez kojim je došao do pobjede te mišljenje o tome kako bi se trebala nastaviti njegova karijera.

“Ovo je potpuno ludo što je napravio. Joe Rogan mi je rekao da u životu tako što nije vidio, a bio je na ogromnom broju jiu-jitsu turnira. Johnsonov trener Matt Hume mi je rekao kako on to u dvorani radi cijelo vrijeme. Čovjek je najbolji svih vremena, to nema nikakve sumnje, večeras je to dokazao, ne samo rušenjem rekorda, nego načinom na koji je to napravio. Moram pohvaliti i Raya Borga, prema kojem nisam pokazivao puno respekta, ali danas je pokazao kako je pravi borac, koji je pružio sjajan otpor. Volio bih da Johnson odradi još koju borbu u kategoriji i dodatno poboljša taj rekord do nečega što će biti gotovo nemoguće dostići. Onda nakon toga, neka krene razmišljati koje su mu iduće opcije.”

Na kraju je naravno red došao na glavnu borbu večeri i osvajanje titule privremenog prvaka lake kategorije od strane Tonya Fergusona. El Cucuy je još jednom oduševio Whitea.

“Tony je izgledao nevjerojatno, posebno ako znamo koliko je Lee snažan i koliko dobar parter ima. Tony je pokazao sjajnu izdržljivost, kada je ostao u borbi nakon što je završio u full mountu uz primanje velikog broja udaraca. Uistinu je nevjerojatan, kao i način na koji je na kraju došao do pobjede. I to je bila sjajna borba.”

I na kraju pitanje o borbi Conora McGregora i Tonya Fergusona, odnosno o borbi ujedinjavanja pojasa. Pitanje je bilo vrlo jednostavno, hoće li se ta borba dogoditi?

“Jednog dana sigurno. Ja osobno bih volio da se to dogodi do kraja ove godine.”

Podosta dvojak odgovor Whitea na ovo pitanje. Čini se da u UFC i dalje razmatraju hoće li više uspjeha postići treća borba protiv Diaza ili borba protiv Fergusona. Sa sportske strane, sigurno je da bi Ferguson bio pravi izbor, no UFC se u ovakvim slučajevima uvijek radije vodi onom poslovnom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI