Dana White: Conor definitivno može dobiti revanš protiv Khabiba

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2019 09:59h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor

Najvažnije borbe UFC-ove lake kategorije su službeno dogovorene, a niti u jednoj od njih nema imena Conora McGregora. Kakva je situacija s njim, otkrio je predsjednik UFC-a. Rekao je kako nema žurbe i da će se odluka oko Conora donijeti nakon UFC 242 eventa, no da svakako ima velike šanse za ugovaranje revanša protiv Nurmagomedova.

Narednog vikenda pratit ćemo borbu Tonyja Fergusona i Donalda Cerronea, koja bi prema svemu sudeći trebala potvrditi idućeg izazivača UFC-ove lake kategorije. Borba za naslov službeno je potvrđena i ona će se održati 7. rujna na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju. Khabiba Nurmagomedova napast će Dustin Poirier. Tako nam od prvih pet boraca kategorije nedostaje tek Conor McGregor, kojeg nismo vidjeli od početka listopada prošle godine i UFC 229 eventa. Kakva je situacija s njim, otkrio je UFC-ov glavni čovjek, Dana White.

“Conor želi taj revanš protiv Khabiba. Naravno, postoji puno opcija. Ovaj vikend ćemo dobiti jednu informaciju, a nakon toga ćemo pričekati 7. rujna. Onda ćemo vidjeti što je moguće napraviti i što će biti iduće za Conora”, rekao je White tijekom gostovanja na ESPNu.

Osim Conora, ugovorenu borbu nemaju niti iduća dva borca s rang ljestvice, Justin Gaethje i Al Iaquinta, no sve se čini kako niti jedan od njih nije dovoljno atraktivna opcija za Irca. Za pretpostaviti je kako će Iaquinta i Gaethje biti upareni međusobno. Conor će tako morati čekati, no čini se da njima to nije problem, kako UFC-u, tako niti njemu samom.

“Apsolutno vidim revanš kao realnu opciju. Conor je u treningu, no činjenica je kako ćemo još malo pričekati i vidjeti što će se dogoditi u ovim važnim borbama koje nam slijede. Nakon toga ćemo znati gdje se Conor zapravo uklapa i kakve su njegove želje”, još je dodatno potvrdio White.

Ovo je situacija koja neće najbolje sjesti MMA fanovima, osim onim Conorovim. Naime, teško je zamisliti sportski poštenu situaciju u kojoj bi McGregor preskočio pobjednika borbe Tonya Fergusona i Donalda Cerronea. Dodatni problem stvara Khabibova želja za borbom protiv umirovljenog Georgesa St-Pierrea, za koju se čini kako ipak nije samo želja. Uistinu je teško i pretpostaviti išta do 7. rujna i priredbe u Abu Dhabiju. No, sve će krenuti već ovog vikenda. Veselimo se borbi Fergusona i Cerronea, putem nje neka ovaj show službene krene.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI