Dana White bijesan na suca Miragliottu: OK, ovo je njegov kraj!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.01.2013 11:35h Autor:

Dan Miragliotta

Dana White, koji se oporavlja od operacije uha i nije bio prisutan u Sao Paolu za vrijeme UFC on FX priredbe, je još jednom na zub uzeo suca koji je dijelio pravdu na "njegovom" eventu. Ovaj put je stradao Dan Miragliotta.

White  je u prošlosti često prijetio sucima, no ovaj put se čini da bi Miragliotta svoje dvije sumnjive odluke na priredbi u Brazilu zaista mogao platiti "glavom" (poslom), iako suci ne spadaju u ingerenciju UFC-a, nego ih određuju Atletske Komisije pojedine države.

White je preko Twittera najprije komentirao odluku Miragliotte da prekine dvoboj Pedra Nomrea i Yurija Alcantare koji je bio dio uvodnog dijela priredbe. Razlog su bili udarci u potiljak zbog kojih Nombre navodno nije mogao nastaviti, a nakon pregleda doktora, Miragliotta je prekinuo meč. Usporena snimka je jasno pokazala da je velika većina udaraca bila legalna, a da oni koji su sjeli na potiljak nisu mogli onemogućiti Nobrea da nastavi meč. Nomre je ipak sucu rekao da se ne osjeća spreman za nastavak, a Miragliotta je dvoboj odlučio prekinuti jasno oštetivši Alcantaru.

"To je sranje!!! Pedro je glumac kojem treba Oscar, a ovo je očajna odluka Dana M.", napisao je White na svom Twitteru.

Unatoč ovakvom raspletu, UFC je Alcantari odlučio isplatiti bonus za pobjedu, a on sam je nakon meča komentirao sudačku odluku ovim riječima

"Ne mogu ga optužiti za ništa jer ne znam što se dogodilo. Moram još jednom pogledati snimku. Tužan sam jer sam bio sjajno spreman, a na kraju je borba prekinuta. No, sretan sam jer je moj brat pobijedio. Sada treba vidjeti što će UFC odlučiti i za sljedeći meč još više trenirati."

Tu nije bio kraj mukama po Miragliottu. Isti sudac je, naime, dijelio pravdu i u meču Thiaga Tavaresa i Khabiba Nurmagomedova. Iako je Rus snažnim aperkatom ozbiljno uzdrmao domaćeg borca već na početku meča, sudac nije smatrao shodno prekinuti dvoboj već je dopustio previše dodatnih laktova kada je Brazilac već bio u nesvijesti. Čelnik UFC-a je izbrojao 17 komada.

"OK, ovo je i službeno KRAJ Dana M. Danas se ponaša kao kreten. 17 okrutnih udaraca kada je ovaj već bio 'vani'", poručio je White i očito zapečatio sudbinu suca Miragliotte.

Vaše dojmove vezane uz ove dvije situacije, kao i općenito suđenje Dana Miragliotte možete komentirati ispod članka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI