Dana White: Barao bi trebao prijeći u pero kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.07.2015 11:40h Autor:

T.J. Dillashaw vs. Renan Barao

Nakon što je izgubio pojas i nakon što je poražen u uzvratnom meču, Renan Barao više nema šanse boriti se za naslov u bantam kategoriji. Želi li opet postati UFC-ovim prvakom morat će promijeniti kategoriju.

UFC-ov predsjednik misli kako je pravo vrijeme da 28. godišnjak promijeni diviziju u kojoj će se boriti.

Na press konferenciji poslije UFC on Fox 16 priredbe, White je izjavio kako bi Barrao trebao razmisliti o prelasku u pero kategoriju. Napomenuo je kako to smatra dobrom idejom poglavito zbog brazilčevih konstantnih problema sa skidanjem kilograma prije borbe.

"Odluka je na njemu, ali sam mišljenja da bi trebao prijeći u višu kategoriju. Imao je problema sa skidanjem kilograma. Za ovo borbu je lako skinuo kilograme, ali izgleda jako potrošeno nakon skidanja. Mislim da treba u kategoriju više", rekao je Dana novinarima.

Prvi uzvrat između Baraa i Dillashawa bio je zakazan za UFC 177, nakon mukotrpnog skidanja kilograma neposredno prije meča izmučeni Brazilac se poskliznuo, pao i udario glavom te nije bio u mogućnosti nastupiti. Iako je za ovu borbu uspio relativno lako zadovoljiti vagu, Renan je u borbi djelovao istrošeno, pokazujući znakove umora već u prvoj rundi.

Upitan misli li kako je i ovaj put skidanje kilograma utjecalo na Baraovu izvedbu, White je rekao kako je teško sa sigurnošću potvrditi da je to razlog.

"Ne znam, čudno je to, dešavale su se situacije da borac izgubi određenu borbu i da se nakon nje više nikada ne vrati isti. Moguće da se to dogodilo Barau", zaključio je White.

Dillashaw je obranio svoj pojas tehničkim nokautom u četvrtoj rundi borbe. Baraov skor je sada 33-3-1, od toga su jedina dva poraza u zadnjih deset godina stigla u borbama protiv T.J. Dillashawa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI