Dan Henderson: Volim testirati svoje mogućnosti, zato sam još uvijek tu

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.06.2015 22:05h Autor:

Dan Henderson

S 44 godine na leđima, Dan Henderson ulazi u još jedan UFC event gdje nastupa u glavnoj borbi. No, ne misli stati, iako zna da mu se bliži kraj karijere, još uvijek želi testirati svoje limite i "pomlađivati se" pobjedama nad podosta mlađim borcima.

Nakon poraza od Gegarda Mousasia, koji mu je bio peti u posljednjih šest borbi, mnogi su Dana Hendersona upitali nije li vrijeme za kraj. No, on još uvijek ima razloga zašto se i dalje nalazi na UFC-ovom rosteru, a i još jednom je dobio priliku predvoditi jedan cijeli event.

"Volim se natjecati. Što je borac iskusniji, troši manje energije, ne paničari u nekim situacijama i sve je to razlog da još uvijek mislim da mogu nastupati na visokom nivou", rekao je Hendo.

U dugoj karijeri, koja je prvo bila hrvačka, a nakon toga i MMA, ostvario je mnoge velike pobjede, no pokušao se prisjetiti nekoliko trenutaka koji mu najviše znače:

"Moji najveći uspjesi sigurno su osvajanje Pride pojasa, kad sam nokautirao Wanderleia Silvu, zatim osvajanje Strikeforce pojasa, kao i pobjeda nad Fedorom. Sjajno je boriti se protiv nekoga tko ti je bio uzor cijelu karijeru, a još je veća stvar kad ga pobijediš. Fanovi sigurno najviše cijene moju pobjedu nad Bispingom, jer sam utišao borca kojeg ne vole, i to spektakularnim nokautom."

I ne namjerava stati. Barem za sada, a više će se sigurno znati nakon što se vidi kako će odraditi subotnju borbu protiv Tima Boetscha.

"Ono što me tjera naprijed je to što još uvijek želim testirati sebe i svoje mogućnosti. Znam da sam blizu kraja svoje karijere, ali još uvijek volim to raditi. Natjecati se i pobjeđivati te momke učini da se osjećam mlad. Cilj je uvijek osvajanja UFC-ovog naslova i mislim da još nisam gotov. Idem u svoj posljednji pohod", dodao je na kraju borac koji ne staje.

No, ukoliko ne savlada Boetscha, možda je stvarno vrijeme da zatvori knjigu velike karijere. Uistinu mu nitko neće zamjeriti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI