Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dan Henderson: Belfort će vidjeti koliko jako znam i ja udariti | Fight Site

Dan Henderson: Belfort će vidjeti koliko jako znam i ja udariti

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.10.2015 20:32h Autor:

Dan Henderson

Dan Henderson dao je interview za InsideMMA, a mi smo odučili prenijeti njegove najzanimljivije dijelove. Pročitajte što Hendo kaže o Vitoru Belfortu, tome koliko je još borbi ispred njega, Reeboku te o Andersonu Silvi.

Prošlo je 18 godina otkako je Dan Henderson odradio svoju prvu MMA borbu. Uistinu je to bilo davno, a u međuvremenu je ovaj borac prošao puno toga. Bio je Pride i Strikeforce prvak, no u UFC-u nije uspio doći do pojasa, za kojeg se dva puta borio. Izborio je priliku i treći put, no onda je otišao u Strikeforce. Pred kraj karijere, odnosno posljednje četiri godine, je ponovno u UFC-u, a sad mu slijedi 45. profesionalna borba.

"Tako je, 45. borba u 45. godini života, no ja ne obraćam pažnju na te brojke. Idem borbu po borbu i mislim samo na borbu koja je ispred mene", rekao je ukratko o borbi protiv Vitora Belforta koja mu slijedi. S njim će završiti trilogiju, a o samom Brazilcu nije puno rekao:

"Vitor je opasan borac i borac protiv kog sam na 1:1. Nije ga lako uhvatiti, ali to je borba koju sam htio."

No, zato se pokušao prisjetiti prve borbe koju su odradili. Bilo je to 2006. godine, na Prideovom eventu održanom u Las Vegasu. Hendo je tad slavio sudačkom odlukom nakon tri runde. Jedna mu je stvar bila ostala u memoriji.

"Sjećam se klinča i dojma kako mi se baš nije činio previše snažan. Još sam razmišljao da se možda skinuo s nekog dopinga pa je zbog toga prije bio snažniji. A na kraju je svejedno pao zbog povišenog testosterona. Ima par stvari koje bih danas uradio drugačije, no ja sam tu borbu dobio", rekao je, a onda se sjetio i druge borbe, koju je u studenom 2013. izgubio:

"Kad smo se drugi put sastali, napravio sam jednu glupu pogrešku. Ostavio sam mu prostor i dogodilo se da me pogodio odličnim udarcem. Iz svake pobjede ili poraza sam nešto naučio, pa sam siguran da mi se ovog puta neće dogoditi pogreška koju sam napravio prošli put. Ja također znam jako udariti i potrudit ću se da on to nauči i zapamti."

Postavlja se pitanje što mu slijedi te koliki još ima ugovor s UFC-om. Siguran je kako će njega odraditi do kraja, a što će biti nakon toga, ovisit će upravo o tome kako se prezentira.

"Na ovom trenutnom ugovoru imam još dvije borbe. Još uvijek nisam siguran hoće li to biti to ili ću se boriti i dalje, no sve će ovisiti o tome kako će se UFC ponijeti nakon te druge borbe", objasnio je.

Zatim su prešli da temu Reeboka. Henderson će nastupiti po prvi puta otkako je na snagu stupio ugovor, a o tome svemu ima dvojako mišljenje.

"Meni je sjajno imati veliku kompaniju koja sponzorira borce, no naravno da malo smeta taj limit koji borcima brani ikakvu suradnju s drugim sponzorima. Tako da ne mogu to smatrati pozitivnom situacijom, jer borci nisu dobili pravo izbora. Ja sam odradio 15 borbi, tako da sam sad u grupi koja zarađuje 15.000 dolara po borbi, no to je još uvijek manje nego što je bilo ranije", ipak nije Reebok mogao nazvati pozitivnom pričom.

Na kraju, rekao je što bi volio odraditi do kraja karijere. Bila bi to borba protiv možda najvećeg MMA borca svih vremena, koji je pred kraj karijere doživio veliku mrlju. Hendo je dodao i svoje mišljenje o dopingu te o jednogodišnjoj kazni koja je toj MMA legendi uslijedila:

"Moja velika želja je borba protiv Andersona Silve, a to je borba koju i veliki broj fanova želi vidjeti. Prije toga sam se htio boriti protiv Jona Jonesa, bio sam spreman i radilo se na toj borbi, no ona se nažalost nije nikad dogodila. Što se tiče suspenzije Silvi, mislim da je to sjajna stvar. Naravno, ne sjajna po njega, ali sjajna po ovaj sport kojim se bavimo. Nije lijepo što je to djelovalo na njegovu ostavštinu, jer sam njegov fan. No, to je način na koji se može očistiti MMA sport."

Dan Henderson i Vitor Belfort odradio će svoju treću borbu za dva tjedna, na Fight Nightu u Brazilu. I prošli put je u toj državi održana njihova borba, no svoj posljednji posjet Brazilu Hendo pamti po dobrom. Tad je savladao Mauricia Shoguna Ruu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI