Dan Hardy pregovara s UFC-om: “Odmetnik” se vraća u Octagon?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2018 10:51h Autor:

dan hardy

Za većinu fanova koji MMA sport prate od pojave Conora McGregora, ime Dana Hardyja znači odmah i pomisao na čovjeka koji je sjajan analitičar UFC borbi. No, za one koji slobodnu borbu prate malo duže, Hardy je i dalje i vrhunski MMA borac koji je prerano otišao u mirovinu.

Je li “The Outlaw” spreman za povratak? Možda i jest, ako se čita njegov posljednji intervju za MMANytt u kojem je natuknuo da bi ga mogli ponovno gledati u slavnom Octagonu.

“Ako bih se vraćao, treba mi ime”, objašnjava i dodaje:

“Ima mnogo boraca u lakoj kategoriji koji su mi zanimljivi, a mnogo ih je i u velteru o kojima bih definitivno razmislio. Da mogu birati, borio bih se u kategoriji do 73.5 ili 74 kilograma. To bi bila nova težinska kategorija koju bi bilo pametno uvesti. Mislim da postoji potreba za tom kategorijom za sve one borce koji su između lake kategorije i veltera. Ali djelomično je tu prisutan i otpor Dane Whitea koji ne želi dići velter na 175 funti. Da se mene pita, ja bih se borio protiv bilo koga u toj novoj kategoriji.”

U Octagonu ga nismo gledali još od 2012. godine, a razlog su zdravstveni problemi. U posljednjem nastupu je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Amira Sadollaha, nakon čega mu je dijagnosticiran rijedak Wolff-Parkinson-White sindrom. Ukoliko bi se vratio u profesionalni pogon, Hardy ima još jednu želju. Ona se zove Madison Square Garden.

“Volim tu dvoranu. Volim Madison Square Garden…”, otkriva i dodaje:

“Znam da će tamo biti veliki event u studenom, tako da ima još vremena da se tamo ubacim. Ako je ponuda ispravna, ako sve bude išlo u pravom smijeru… Ako ne, možda se vratim i u prvom dijelu sljedeće godine.”

Prije nego što se vrati u Octagon, Hardy se mora vratiti i u USADA-in program. Što mu baš i nije po volji!

“Moram odraditi minimalno četiri mjeseca u USADA-inom testiranju. A to i nije nešto u čemu uživam. Fan sam tog testiranja kao analitičar i kao gledatelj, ali kao borac malo manje. Naime, ne volim kada mi ljudi kucaju u pet sati ujutro i traže me da pišam u čašu. To sam spreman učiniti, ali za samo još jedan meč”, zaključio je bivši UFC izazivač koji je u meču za titulu poražen od GSPa-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI