Dan Hardy: Čekam dozvolu doktora i onda se vraćam kao borac lake kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.09.2016 21:27h Autor:

Dan Hardy

UFC bi uskoro napokon mogao dočekati povratak Dana Hardya, nevjerojatno uzbudljivog britanskog borca koji trenutno radi kao komentator i analitičar na europskim UFC eventima.

Mnoge će vjerojatno razveseliti povratak Dana Hardya borbama, budući da je Britanac tijekom četiri godine svoje UFC karijere stekao veliki broj fanova, a u posljednje je vrijeme, kao analitičar i komentator, taj broj samo povećao.  33-godišnji Hardy nije nastupio od 2012. godine, no želja za borbama je velika.

“Imam još nekoliko borbi na svom ugovoru. Prvo trebam dobiti dozvolu od doktora, no trenutno sam u procesu dobivanja iste. Prvo ću odmah uskočiti u neke borbe koje bi trebale biti zabavne. Također sam podosta lakši nego prije. Najčešće hodam s oko 77 kilograma, a ranije sam se dva puta borio na 72 kilograma težine i vrlo sam se komforno osjećao. Uvijek sam bio brži i agilniji kad sam bio lakši, pa mislim da bi sad laka kategorija bila puno bolje rješenje za mene. Nisam zainteresiran napasti pojas, želim izazvati i testirati protivnike koji mi se sviđaju stilom borbe”, rekao je Hardy tijekom gostovanja u UFC Tonight.

Danom profesionalni skor je 25-10, dok je u UFC-u na šest pobjeda i četiri poraza. Zapravo je njegov UFC put bio vrlo zanimljiv. S četiri pobjede od dolaska, osigurao je borbu za titulu prvaka, no tamo je Georges St-Pierre bio bolji od njega. Nakon toga poraza uslijedila su još tri te se našao u teškoj situaciji, no UFC mu je dao još jednu priliku. Iskoristio ju je pobjedama nad Duaneom Ludwigom i Amirom Sadollahom, a upravo nakon posljednje borbe je izjavio kako je napredovao te da može doći do pojasa prvaka.

Ipak, nedugo nakon te borbe mu je ustanovljen Wolf-Parkinson-White sindrom, koji se još zove i “Vučje srce”, Taj poremećaj inače nije toliko opasan za život, no liječnici zaduženi za sportaše ipak ne dozvoljavaju nastupe tijekom simptoma istog. Hardy se ranije podvrgnuo terapiji, a čini se kako novi nalazi vode u dobrom smjeru te da bi se mogao vratiti odraditi još pokoji nastup.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI