Damir Hadžović ugovorio iduću UFC borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.12.2017 23:34h Autor:

Damir Hadžović (foto: Igor Mičić)

Bosansko-hercegovački UFC borac, Damir Hadžović, saznao je mjesto održavanja i ime protivnika za svoju iduću borbu u elitnoj svjetskoj promociji. 

Hadžović (11-3, 1-1 UFC), koji odnedavno trenira u njemačkom UFD gymu zajedno s Robertom Soldićem te je s njim trenirao i po nekim američkim dvorana, boriti će se 3. veljače na Fight Nightu u Belemu, gradu gdje je nastao brazilski jiu-jitsu. Tamo će mu se suprotstaviti domaći borac, Alan Patrick (14-1, 4-1 UFC).

Patrick i Hadžović imaju nešto zajedničko, a to je da su obojica svoj jedini UFC poraz doživjeli od Mairbeka Taisumova. No, za razliku od Hadžovića, koji osim toga ima tek pobjedu nad Marcinom Heldom, u borbi koju je preokrenuo nokautom, Patrick je slavio u četiri borbe u oktogonu. Garretha Whiteleya je nokautirao, dok je sudačkom odlukom slavio protiv Johna Makdessi, Damiena Browna i Steviea Raya, vrlo respektabilnih imena.

Bosanskom bombarderu će ovo svakako biti ispit zrelosti, budući da protiv sebe ima opakog borca u naletu. Patrick je tehnički i taktički potkovan borac koji jako dobro zna kontrolirati nanesenu štetu potrebnu za slavlje odlukom, bez ulaska u preveliki rizik. Zanimljivo, za razliku od većine Brazilaca, Patricku će ovo biti tek treći nastup u domovini, a u preostalim je borbama bio pravi svjetski putnik. Nastupio je u Australiji, Njemačkoj i SAD-u. Hadžović je do sada nastupio na UFC eventima u Zagrebu i Stockholmu. Ovaj event, na kojem će se borba održati, predvode Lyoto Machida i Eryk Anders.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI