Damir Hadžović podosta veliki autsajder uoči svoje subotnje UFC borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.01.2018 21:44h Autor:

Damir Hadzovic

Ispred “Bosanskog Bombardera”, Damira Hadžovića, težak je ispit. Ove subote odlazi u Brazil odraditi meč protiv domaćeg borca, Alana Patricka, a ‘bookmakeri’ baš i ne vjeruju u njegov uspjeh. Jednak autsajder kao Hadžović je bivši prvak te glavna zvijezda eventa, Lyoto Machida.

Alan Patrick je 34-godišnji brazilski borac, koji je u dosadašnjoj karijeri 14 puta slavio te je samo jednom poražen. Taj porazi dolazi iz UFC kaveza, gdje je bolji od njega bio Mairbek Taisumov. Preostala četiri UFC nastupa je upisao pobjede, gdje se posebno ističu one nad Johnom Makdessiem i Steviem Rayem.

Iz tog razloga ne treba čuditi da je Patrick favorit, a osim toga se radi o taktički potkovanom borcu čiji nastupi ne donose puno rizika i uopće nema namjere upuštati se u otvorenu borbu, što bi u tom slučaju bio stil kakav Hadžoviću najviše odgovara. Prema tome, koeficijent koji se kreće između 1.35 i 1.50 u korist brazilskog borca ne bi trebao nikoga čuditi. S druge strane, ukoliko vjerujete da će Hadžović doći do pobjede u svom trećem UFC nastupu, razveseliti će vas tečaj na bosansko-danskog borca, koji se kreće oko 2.50 na njegovu pobjedu.

Hadžović je bio podjednako velik autsajder i prije svoje posljednje borbe. Tada se borio protiv Marcina Helda te je slavio nokautom u trećoj rundi, nakon što je prve dvije izgubio. Time je zaradio i bonus za najbolju izvedbu. Jedini poraz u UFC-u doživio je od istog borca kao i Patrick, Mairbeka Taisumova.

Što se tiče ostatka programa, Erik Anders veliki je favorit u glavnoj borbi, gdje ga čeka domaći borac i bivši prvak, Lyoto Machida, dok je nekoliko borbi prema mišljenju kladioničara apsolutno neizvjesno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI