Damir Hadžović podijeljenom sudačkom odlukom savladao Nicka Heina

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.07.2018 20:29h Autor:

Damir Hadžović

Damir Hadžović podijeljenom je sudačkom odlukom savladao Nicka Heina, čime je borac iz BiH upisao pobjedu vrijednu ostanka u UFC-u, ali je apsolutno i potvrdio kako ima kvalitetu za tamo se zadržati što duže.

Hadžović i Hein odradili su 15 minuta borbe na nogama, koja je većinom bila čisti boksački meč uz tek nešto pokušaja udaraca nogama te minimalno klinča. Vrlo dinamična je to bila borba, koju je teško bilo presuditi, no na kraju su neki parametri ipak presudili u korist toga da je Damir Hadžović došao do svoje druge pobjede u četvrtom UFC nastupu. No, uistinu su odlučile nijanse, a borba je vjerojatno zabavila većinu fanova u dvorani.

Damir Hadžović bio je borac za kojeg se činilo da je u borbu ušao odlučnije, s ciljem da dođe do kontrole ritma. Ipak, iako je uhvatio ritam borbe, nije bio taj koji napada nego je to prepustio njemačkom borcu. Ovaj je to prihvatio i dobio se dojam da pogađa više, kao što je izrazito više i pokušavao, ali Hadžovićevi udarci iz kontre djelovali su kao da rade više štete. Tako je protekla prva runda, a nije previše razlike ponudilo niti drugih pet minuta. Izgledao je Hadžović dobro, no ostavljao je dojam kao da mu nedostaje malo hrabrosti te da bi mogao napraviti puno više ukoliko bi bio agresivniji, a da ovako bez razloga drži borbu u neizvjesnosti.

Treća runda napokon donosi pravo izdanje Hadžovića, onako kakvo je potrebno da bi se upisala pobjeda u ovoj borbi. Odjednom je agresivniji te tako i dolazi do najboljeg udarca u borbi, kojim je Heina žestoko uzdrmao te poslao na pod, ali tamo ga nije uspio završiti. Hadžović do kraja runde ipak nije pokušao još jedan sličan napad, nego je istu priveo kraju, vjerojatno uvjeren kako je napravio dovoljno za pobjedu sudačkom odlukom.

No, to nije bilo niti blizu tako sigurno. Jedan sudac smatrao je kako su Heinu pripale dvije runde, no za Hadžovića je dobro ispalo to što se druga dvojica nisu slagala s ocjenom svog kolege te borac iz Bosne i Hercegovine, koji živi i trenira u Danskoj, odnosi kući više nego vrijednu pobjedu. Pobjedu vrijednu ostanka u UFC-u te možda čak i novog ugovora, prije svega zbog vrlo uzbudljive borbe koju je Damir odradio. Napokon je dobio protivnika koji će prihvatiti njegov način borbe i rezultat je bio vrlo zabavnih 15 minuta. A pobjeda je samo dodatni šlag na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI