Da ne bi ponovo zaspao u ringu Te Huna seli u srednju kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2014 11:10h Autor:

James Te Huna

James Te Huna još je jedan u nizu boraca koji je najavio prelazak u težinski lakšu kategoriju.

UFC-ov poluteškaš James Te Huna nakon nokauta koji mu je početkom prosinca priuštio Mauricio Shogun Rua odlučio je promijeniti kategoriju pa će se iz poluteške spustiti u srednju.

Novozelanđaninu prošla godinu svakako nije ostalo u najljepšem sjećanju. Osim što je izgubio od Shoguna Rua, submissionom ga je svladao i Glover Teixeira. Tako je u novu godinu ušao s novim odlukama.

" Bio je to prilično neugodan poraz i nisam na lijep način završio godinu. Od početka godine i prve borbe u Londonu imao sam problema. Ne mogu reći da nismo dobro radili između borbi i da nismo pokušali popraviti sve nedostatke, ali onda je došao taj neugodan nokaut na kraju godine. Uzbuđen sam zbog onog što me očekuje u 2014. Nova godina donosi novi izazov u srednjoj kategoriji. Riječ je o novom početku. Znam da ću biti dobar u srednjoj kategoriji i pokazati svoju vrijednost. Srednja je kategorija možda i prirodnije za mene od poluteške. Dosad sam stalno morao jesti kako bi ostao u poluteškoj. Zapravo ja sam jedan od najlakših poluteškaša, tako da mi je jasno da neću imati problema u srednjoj kategoriji s kilažom. Borio sam se u poluteškoj cijelu karijeru, ali srednja je kategorija pravi potez."

Prije nego prihvati prvu borbu u novoj kategoriji Te Huna će odraditi nekoliko testova kako mu se ne bi ponovilo još jedno spavanje u oktaganu kao što je bilo protiv Mauricia Rua. U poluteškoj je kategoriji ostvario omjer od 16 pobjeda i sedam poraza, a tijekom karijere borio se i protiv Igora Pokrajca te Anthonyja Peroša.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI