Da, moguće je: Jon Jones ponovno pao na doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.12.2018 09:40h Autor:

Jon Jones

Ovo sada više nije niti smiješno – rekli bi cinici! Jon Jones ne može nastupiti na UFC-u 232, koji je na rasporedu narednog vikenda u Las Vegasu, radi recentnog nalaza USADA-e zbog kojeg mu Komisija u Nevadi to ne dopušta. Naime, Jon Jones je ponovno bio pozitivan na doping ili kako su to upakirali ovaj put – “njegov rezultat testa je pokazao abnormalnost.”

U uzorku koji je prikupljen 9. prosinca pronađena je mala količina zabranjene supstance koja se zove “4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl,17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol (M3)”. Na istu ovu supstancu Jones je bio pozitivan u srpnju 2017. godine. USADA je zaključila da se može raditi o ostacima kemijskih tragova iz srpnja 2017. godine tako da UFC borac neće biti kažnjen.

No, s obzirom da Nevada sada ne želi licencirati Jonesa (a Kalifornija želi), čitav šou se iz Las Vegasa seli u Los Angeles (Inglewood) – objavljeno je noćas iz čelništva promocije.

Prema izjavi Komisije u Nevadi, koju je dala za javnost, Jones će se morati pojaviti na saslušanju u mjesecu siječnju 2019. godine.

“Ovo će nam omogućiti odmjerenu, promišljenu i dobru diskusiju protokola njegovog testiranja i rezultata istih, kako bi pronašli zajednički put za njega u Nevadi”, stoji u izjavi te se nastavlja:

“Veselimo se ovom saslušanju.”

UFC neće otkazati meč između Jonesa i Gustafssona, on će se samo preseliti iz Las Vegasa i Inglewood baš kao i čitav event jer je Komisija u Kaliforniji već pristala licencirati bivšeg prvaka. Šef tamošnje Komisije Andy Foster smatra da abnormalnosti u testu Jona Jonesa dolaze još od njegovog pozitivnog testa iz srpnja 2017. godine. Tada je Jones pao na doping testu te je u konačnici suspendiran na 15 mjeseci.

“Imam ovdje izjavu tri različita znanstvenika, imam izjavu direktora WADA-inog laboratorija…svi kažu da nema nikakve potrebe za novom istragom. Ovo nije nova stvar. Ovo je nešto za što je već kažnjen. Već je odslužio kaznu”, tvrdi Foster koji je zajedno s Jonesom otputovao u Kaliforniju proteklog vikenda kako bi ga testirali.

Test je navodno negativan…

“On je čist sportaš”, zaključuje Foster.

UFC 232 će se i dalje održati u noći s 29. na 30. prosinca, ali u Inglewoodu, a ne u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI