Da li je Carlos Diego Ferreira nova brazilska zvijezda? (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.10.2014 21:07h Autor:

Carlos Diego Ferreira

Jedan od zanimljivijih boraca koje će fanovi moći vidjeti na UFC 179 eventu u subotu je Carlos Diego Ferreira, mladi brazilski borac koji je već pokazao ogroman potencijal u prve dvije borbe u organizaciji. No, da li je on buduća brazilska MMA zvijezda?

Prva borba UFC 179 glavnog program bit će ona između Beneila Dariusha i Carlosa Diega Ferreire, brazilskog borca koji je briljirao u svoje prve dvije UFC borbe, a po prvi put u profesionalnoj karijeri će nastupiti u svojoj domovini. Ovaj nastup prihvatio je nakon ozljede Alana Patricka te je za ovu borbu imao tri tjedna vremena da se pripremi. Svoj posljednji UFC nastup odradio je prije manje od dva mjeseca.

Priča Diega Ferreira nije kao kod većine brazilskih MMA boraca. Ovaj momak je svoju sreću odlučio potražiti u Americi, gdje je došao 2010. godine, osnovao svoj tim te prvi put profesionalno nastupio godinu kasnije. Nakon uspješnih nastupa u dvije manje organizacije te šest pobjeda, Ferreira sredinom prošle godine dolazi u Legacy FC, jednu od najjačih malih MMA organizacija. Nakon što je osvojio naslov prvaka te organizacije te usput savladao bivše UFC borbe Carla Pratera i Jorge Patina, dolazi u UFC.

U najjačoj konkurenciji, u lipnju ove godine, debitira perfektno, nakon samo 38 sekundi ugušivši Ultimate Fighter pobjednika Coltona Smitha, a još impresivniji nastup je odradio krajem kolovoza, kad je savladao respektabilnog Ramseya Nijema, nokautom u drugoj rundi. Za prvu borbu je zaradio bonus za nastup, dok je borba s Nijem bila borba večeri UFC 177 eventa.

Njegov sjajan skor iznosi 11-0, uz šest pobjeda prisiljavanjem na predaju te nokaut protiv Nijema, koji mu je prvi završetak tog tipa u karijeri. Savlada li Dariusha, u svojoj prvoj borbi u Brazilu, pažnja fanova sigurno će biti na njemu. No, da li je on nova UFC-ova zvijezda iz Brazila? Mogao bi biti, ima sav potencijal za to!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI