Da bi spasio sport, UFC kreće s testiranjem na doping

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.05.2012 07:45h Autor:

Alistair Overeem i Dana White

UFC je najavio puno strožu kontrolu svojih boraca kad je u pitanju doping, Dana White očito ne želi da mu se dogodi novi slučaj Overeem te najavljauje rat svim borcima koji uzimaju ilegalne supstance kako bi poboljšali svoje performanse.

UFC 146 zasigurno će ostati posebno istaknut u povijesti najjače MMA organizacije na svijetu. Osim što priredba plijeni svoju pažnju sjajnim fight cardom, donijela je i iznimno mnogo problema Dani Whiteu i njegovim suradnicima.

Otkad su objavili prvu verziju fight carda, svaka borba je morala doživjeti određenu promjenu iz raznih razloga, a prvenstveno zbog brojnih ozljeda. Sve je krenulo naopako Overeemovim padom na doping testu i njegovom suspenzijom koja mu je onemogućila borbu protiv Dos Santosa koja bi organizaciji zasigurno donijela desetke milijuna dolara od PPV-a.

Taj događaj je također i potaknuo UFC na znatno veću kontrolu svojih boraca te su odlučili objaviti rat svima koji koriste ilegalne susptance. Cilj je ovog puta spasiti MMA čiji bi napredak i probitak na glavnu scenu mogao biti znatno usporen ukoliko se nastave slični skandali.

Dosad su UFC-ovi borci bili testirani prilikom potpisivanja ugovora te povremeno i nasumično od strane Atletske komisije, a sada će to u režiji UFC-a postati znatno češće.

“Steroidi i ostale ilegalne supstance za poboljšavanje performansi utječu na cijeli sport. Treba spriječiti sam početak uzimanja tih sredstava, jer nakon toga dečki se mijenjaju. Problem kod Overeema je što sam sjeo sam s njime u prostoriji i popričao. Htio sam mu vjerovati. Prije svoje prve borbe za nas rekao mi je: Dana, ja sam najtestiraniji čovjek na svijetu. No, prosjek nije loš. Tu i tamo borac ili dva ispadnu pozitivni”, rekao je Dana.

Novinar LA Timesa upitao ga je o mogućim češćim testiranjima. “Da, radit ćemo vlastita testiranja, naručivat ćemo borce u laboratorije, upravo to sređujemo. Moramo spasiti sport, ne mogu se boriti uzimajući te supstance.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI