Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Da bi mu se smanjila suspenzija Diaz mora priznati da se krivo branio šutnjom! | Fight Site

Da bi mu se smanjila suspenzija Diaz mora priznati da se krivo branio šutnjom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2016 10:34h Autor:

Nick Diaz/instagram

Atletska komisija Nevade smanjila je suspenziju dodijeljenu Nicku Diazu zbog trećeg pozitivnog testa na marihuanu, ali da bi ona postala pravomoćna Diaz mora pismeno objaviti da se na prvotnom saslušanju krivo pozvao na peti amandman.

Komisija je u utorak smanjila Diazovu suspenziju s pet godina na 18 mjeseci, dok mu je novčana kazna smanjena sa 165 na 100 tisuća dolara. Diaz će tako biti spreman za povratak u oktogon već u kolovozu. Međutim, on sad mora službeno priznati da se krivo pozvao na peti amandman koji štiti američke građane da svjedoče protiv samih sebe. Diazu je pozivanje na amandman predložio njegov odvjetnik, međutim, nakon što je UFC Diazu ponudio pomoć svog pravnog tima Campbell & Williams, borac je dobio drugačiji savjet:

“Nakon savjetovanja s novim timom, zaključio sam kako sam se nepravedno pozvao na peti amandman kao odgovor na važna pitanja postavljena od strane Komisije, i da sam trebao, što bih i napravio, svjedočiti kako nisam koristio marihuanu za vrijeme natjecanja kao što propisuju pravila svjetske antidoping agencije.”

Diazovo pozivanje na peti amandman je i bio razlog zašto je orginalno zaradio suspenziju od vrtoglavih pet godina. Naime, članica komisije Pat Lundvall bila je uvrijeđena Diazovim postupkom te je zaključivala na negativan odgovor pri svakom pitanju na koje se Diaz branio šutnjom, odnosno amandmanom. Lundvall je nakon saslušanja čak i predložila doživotnu zabranu nastupa za Diaza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI