Cynthia Calvillo ima razlog zašto je na vaganje došla “polumrtva”

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.11.2018 11:29h Autor:

Cynthia Calvillo (screenshot)

Vrlo zanimljiv razlog situacije s vaganje, gdje nije uspjela zadovoljiti potrebne kilograme, dolazi od tima Cynthie Calvillo. Naime, za tešku situaciju u koju su se doveli optužili su ženske probleme.

Calvillo se na vaganju pojavila potpuno iscrpljena, tako da se jedva uspjela skinuti, a pri usponu na vagu je gotovo pala. Izraz njenog lica također je pokazivao kako je daleko od nekog podnošljivog stanja, a vaga je pokazala kilograma iznad granice kategorije, uključujući dozvoljenu toleranciju. Ipak, Calvillo će se na kraju danas boriti protiv Poliane Botelho, budući da joj je komisija dozvolila nastup, a njena protivnica prihvatila je nove uvjete.

Odmah nakon vaganja, njen trener Justin Bucholtz rekao je kako su menstrualni problemi krivi za ovo što se dogodilo te kako je bilo sve po planu prije nego je došlo do neočekivanih poteškoća. Malo kasnije javila se i sama borkinja, koja je dala izjavu za MMA Fighting portal.

“Ono što se dogodilo je da sam ovog tjedna dobila menstruaciju. Bili smo spremni na to jer sam osjećala simptome. Kada sam se ujutro probudila, oko 5 sati i 30 minuta, imala sam još jedan kilogram viška za skinuti. No, odjednom se dogodilo da više ništa ne ide dolje. Pokušavali smo do 8 sati, pokušali smo sve, a nisam uspjela pustiti niti kap znoja. Kada sam stala na vagu bila sam na apsolutno identičnoj težini kao ujutro kada sam se ustala”, ispričala je Calvillo, dodavši:

“Tim je onda rekao kako odustajemo od daljnjeg pokušavanja. Nisu htjeli dodatno me mučiti, nego je bilo važno da ostanem sposobna oporaviti se i boriti. To je to što se dogodilo. Bili smo spremni za to, ali moje tijelo je jednostavno otkazalo poslušnost.”

Prije samo dva dana, Cynthia je na Instagramu objavila video iz Buenos Airesa na kojem govori o rehidraciji te se tada činilo kako je kod nje sve u najboljem redu. Ipak, snimka s vaganja bila je vrlo stresna, posebno za njene kolege borce i borkinje koji su jako negativno reagirali na cijelu situaciju. No, već na ceremonijalnom vaganju Calvilla je izgledalo dobro i ne sumnjamo kako će u kavezu biti u potpuno dobrom stanju i spremna pružiti pravi nastup.

 

View this post on Instagram

Staying hydrated by the pool! Such a beautiful day in Buenos Aires!!! 😎☀️🌶

A post shared by Cynthia Calvillo (@cynthia.calvillo) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI