Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cyborg u novom doping skandalu: Policija privela USADA-ine agente na Tajlandu koji su je došli testirati | Fight Site

Cyborg u novom doping skandalu: Policija privela USADA-ine agente na Tajlandu koji su je došli testirati

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.09.2017 12:29h Autor:

Cris Cyborg

UFC prvakinja u perolakoj kategoriji Cris Cyborg je upletena u novi doping skandal. Ovaj put se ne radi o padu na doping testu, nego o navodnom sprječavanju agenata koji rade za USDA-u da prikupe njezin uzorak za testiranje dok se nalazi na Tajlandu. Netko je, naime, pozvao policiju jer USADA-ini agenti navodno nisu imali ispravnu dokumentaciju za rad. Policija je privela agente, a kasnije ih je pustila na slobodu.

Podsjećamo kako je Justino već više od mjesec dana na Tajlandu gdje brusi svoje “stand up” vještine. Ovih dana se pojavila informacija kako je netko pozvao policiju i optužio agente USADA-e, koji su u tom trenutku stigli u hotel testirati UFC šampionku. Navodno je policija privela USADA-ine agente jer nisu imali radne dozvole, a oni su kasnije pušteni na slobodu nakon provedene istrage.

Pojavila se i informacija da Cyborg nije bila spremna dati uzorak agentima dok ne pruže na uvid ispravnu dokumentaciju…

Što je od ovoga svega istinito, a što su glasine?

Prema riječima dečka Cris Cyborg Raya Elbea, mnogo navedenih glasina nije istinito, a UFC-ova borkinja je dala uzorak i nema se čega bojati jer je – čista! On je na jednom forumu u nekoliko postova objasnio situaciju koja je zbog prošlosti brazilske MMA borkinje vrlo brlo eskalirala u skandal.

“Već je dala uzoran. Nitko nije pokušao nikoga spriječiti u uzimanju uzorka. Zašto ne bi organizacija koja je velika poput USDA-e koristila lokalne agente iz Tajlanda da bi prikupili uzorak s ispravnom dokumentacijom? Da, danas sam bio u policiji i imam kopiju izvještaja ovog incidenta, možda ću ga jednog dana i javno objaviti jer pokazuje da su agenti znali da ne smiju operirati bez ispravne dokumentacije. Cyborg je na Tajlandu više od mjesec dana i ona je ta koja je USDA-i dala adresu hotela. Kada su joj pružili mogućnost prihvatiti test ili ne, onda je izabrala da prihvaća testiranje. Tako da očito nije htjela spriječiti agente u njihovom poslu”, napisao je Elbe te je dodao:

“Čista je ljudi. Razgovarala je s Jeffom Novitzkym koji je bio u Japanu zajedno s USADA-inim agentima na UFC priredbi. Kao što sam rekao, Cris je već dala uzorak kada je policija došla. Rekla je policajcima da želi da taj uzorak napusti zemlju. Nadam se da kada stigne rezultat testova, da će svi shvatiti da je ona čist sportaš.”

Podsjećamo kako je Brazilka u prošlosti u nekoliko navrata padala na doping testovima. Najprije 2011., a zatim i 2016. kada joj je odobrena iznimka zbog medicinskih razloga te joj je suspenzija potpuno ukinuta. Kada bi i Cyborg, nakon Jona Jonesa, ponovno pala na doping testu, malo je reći da bi to bila prava katastrofa za UFC!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI