Cyborg napala Nunes: Ti si izdajica brazilskog naroda, ti si “creonte”!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.09.2018 15:21h Autor:

Amanda Nunes

Cris Cyborg je odlučila zaoštriti odnos sa svojom protivnicom i sunarodnjakinjom Amandom Nunes, s kojom će u prosincu odmjeriti snage u najvećem ženskom MMA meču u povijesti.

Dvije UFC prvakinje će ukrstiti šake u glavnoj borbi UFC-a 232 u super meču koji će se održati u perolakoj kategoriji.

Iako je i u najavi dvoboja bilo trzavica između dvije sunarodnjakinje, sada je Cyborg ipak ubacila u brzinu više! Amandu Nunes je nazvala izdajicom nacije, a razlog je njezin i dalje prijateljski odnos s Colbyjem Covingtonom za kojem smatra da je neprijatelj Brazila.

“‘Creonte’ je brazilska riječ za izdajicu. Mislim da je sramota što je UFC ustoličio Amandu Nunes kao svoju prvu žensku šampionku iz Brazila, a onda umjesto da predstavlja svoju zemlju, kaže da dolazi iz ATT-ja. Ne poštuje brazilske MMA fanove svaki put kada uđe u Octagon, a i dalje je dio American Top Teama”, izjavila je Cyborg za FnaSided te je pojasnila svoj stav:

“To je  ista ona dvorana  u kojoj trenira Colby Covington. On nije poštovao Brazil i Brazilce do te mjere da ga je UFC upozorio kako mu ne mogu osigurati sigurnost te su morali meč protiv Dos Anjosa iz Brazila preseliti u SAD. No, neovisno o tome, Amanda svaki dan trenira s Covingtonom. Ne samo to, oni dijele iste trener. To se meni nikada ne bi moglo dogoditi. Zamislite Chaela Sonnena kako trenira u Chute Boxeu s Wanderleijem Silvom ili Andersonom Silvom. Mislite li da bi nakon treninga s njima govorio onakve stvari o Brazilu? Ne. Jer bi oni obranili brazilsku čast. Amanda ne poštuje svoju zemlju.”

Prvakinja u perolakoj kategoriji nije stala samo na intervjuu, svoj stav je ponovila i u objavi na Twitteru koju je izbacila u utorak.

“Samo zato što sam postala američka državljanka ne znači da sam prestala biti Brazilka. Nikada ne bih predstavljala tim u kojem jedan njegov član vrijeđa moju zemlju i moje ljude te ih naziva glupima i životinjama”, stoji u njezinoj poruci.

Za sada Nunes nije odgovorila…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI