UFC Zagreb: Curtis Blaydes za Fight Site otkrio zašto želi borbu s Miočićem i tko je bolji hrvač

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.04.2016 17:11h Autor:

Curtis Blaydes

Talentirani hrvač Curtis “Razor” Blaydes dobio je jedinstvenu priliku nastupiti na UFC-ovoj priredbi u Zagrebu 10. travnja nakon što je Bojan Mihajlović otkazao nastup protiv Francisa N’Gannoua. Blaydes iza sebe ima samo pet profesionalnih borbi, no sve ih je završio prekidom i uz odlično hrvanje svaki dan naporno radi na ostatku svojih sposobnosti. Bivši trening partner Stipe Miočića otkrio je Fight Siteu tko je od njih bolji hrvač, a upravo je hrvanje njegov recept za opasnog francuskog nokautera N’Gannoua.

Neočekivani prijelaz s regionalne scene na veliku pozornicu

“Sretan sam što sam ovdje. Nisam to očekivao. Mislio sam da ću biti dio UFC-a u lipnju ili srpnju. No sretan sam što sam u Hrvatskoj i mogu započeti svoje putovanje UFC-om.”

U MMA-u je završio slučajno, ali ne žali za odlukom

“Naravno da mislim da je MMA bio pravi izbor. Ovdje sam! Donio sam dobru odluku i ne žalim za ničim.”

N’Gannou kao protivnik

“Pravi je sportaš. Kreće se jako dobro za tipa svoje veličine i građe. Dugačak je skoro isto kao i ja što je definitivno drugačije. Znam da je boksač i da želi borbu zadržati na nogama. Nisam siguran kakav mu je jiu-jitssu, ali znam da ne želi biti na podu.”

N’Gannou je u posljednjoj borbi srušen, je li to taktika za meč

“Točno tako. Taj tip s kojim se borio je manji od mene. Ja sam veći, imam teže kukove i znam da ću ga na podu moći kontrolirati, ubaciti pokoji udarac i odvratiti suca od resetiranja borbe na noge. Želim ga zadržati na podu jednom kad ga srušim i učinit ću sve kako bih kontrolirao i završio borbu.”

Želi borbu s Miočićem

Trenirao sam sa Stipom. Rekao sam da se želim boriti s njim, ali nije da ga prozivam već ga smatram velikim uzorom i dobrim modelom kako jedan borac treba izgledati. Želim biti najbolji i zato bi se jednoga dana volio suočiti s njim ,ali nisam još spreman za to u ovoj fazi karijere.

Tko je bolji hrvač

“Ja imam sitnu prednost, ali samo zato što sam teži od njega i znam to iskoristiti.

Stand up

“Moja stojka napreduje svaki dan, malo po malo. Još uvijek sam bolji grappler nego udarač i mislim da će tako i ostati jer to je moja osnovna disciplina. Ali bolji sam nego prije mjesec dana ili godinu dana. Kad prođe još jedna godina bit ću puno bolji.”

Obojica su veliki talenti, je li uparen s N’Gannouom prerano

“Ne znam, možda. Nije na meni da to kažem. Ja se želim boriti s bilo kim i dali su mi njega. Ionako bi se borili s vremenom tako da ne vidim zašto to ne bi obavili sad.”

Progonoza

“Predviđam svoju pobjedu. Ne mogu reći u kojoj rundi jer on je jako talentiraqn i to bi bilo bezobrazno od mene. No predviđam pobjedu, na nogama i na podu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI