Curtis Blaydes: Nikada neću mijenjati svoj stil borbe, cilj je sačuvati se

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.11.2018 09:25h Autor:

Curtis Blaydes

Curtis Blaydes namjerava svoj uspon prema vrhu nastaviti prije svega kvalitetnim hrvanjem, za koje je izjavio kako ga nikada ne namjerava napustiti, neovisno o tome što fanovi neće preferirati takav način borbe.

Kao što smo pisali ovih dana, Blaydes današnjom borbom protiv Francisa Ngannoua ima priliku postaviti jedan rekord teške kategorije. U pitanju je onaj za najviše rušenja u povijesti kategorije, kojeg može postaviti već u svojoj osmoj UFC borbi. Što se tiče tog rekorda i smatra li sebe najboljim hrvačem koji je do sada nastupio u kategoriji, Blaydes je rekao.

“Trenutno nisam najbolji što mogu biti, no kada završim karijeru biti ću najbolji. Cilj je završiti ju s barem 75 upisanih rušenja”MMAJunkie, rekao je Blaydes za portal.

Njegov stil borbe ipak nije nešto čime bi mogao dobiti fanove na svoju stranu, što bi zapravo trebao biti cilj svakom borcu koji u budućnosti namjerava zarađivati od prodaje prijenosa. Kako on namjerava biti teškaški prvak, tu bi mu bio glavni izvor zarade. Jednom ranije je izjavio kako mu je glavni cilj pobijediti i zaraditi novac uz što manje primljene štete, a takav je i dalje. Čak iako bi to u budućnosti moglo značiti manju zaradu nego uz neki drugačiji stil borbe.

“Nikada neću napustiti hrvanje, uvijek gledam na to da svaku borbu upišem dva do pet rušenja, jer to uvelike olakšava stvar. Znam da bi ovaj sport trebao biti zabava za gledatelje, no meni je glavno sačuvati se, zaštititi svoj mozak. Najbolji način kako to učiniti je zadržati protivnika na leđima. Uostalom, sam hrvački pritisak na protivnike čini moje ruke opasnijima. To je samo još jedan razlog zašto ću uvijek hrvati. Kada se umirovim, otići ću kao najbolji hrvač u povijesti teške kategorije”, izjavio je Curtis, koji će danas, oko 14 sati, krenuti po pobjedu koja bi mu mogla donijeti čak i borbu za teškašku titulu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI