Curran ugušio Strausa pred sam kraj borbe i vratio pojas prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.03.2014 13:04h Autor:

Pat Curran

Na jučerašnjem Bellator 112 eventu glavna borba bila je revanš za prvaka u perolakoj kategoriji, u kojoj je Pat Curran uspio vratiti pojas prvaka u svoje vlasništvo i to tako da je samo 15 sekundi prije kraja ugušio svog protivnika, dosadašnjeg prvaka Daniela Strausa.

Pat Curran je ponovno prvak. Nakon što mu je Straus prije četiri mjeseca oduzeo naslov, Bellator je dozvolio instantni revanš, a Curran je postao ponovno prvak, prisilivši Strausa na tapkanje samo 15 sekundi prije kraja pete runde, i to u borbi u kojoj je Straus vjerojatno napravio dovoljno za zadržati pojas.

Za razliku od prošlog meča, koji je bio podosta monoton te je Straus uspio taktički odraditi pet rundi, ovaj borba je bila puno dinamičniji i vidjelo se da je Curran puno radio. Prve dvije runde je sijevalo na sve strane, no teško je reći koji je borac bio bolji, no u iduće dvije je vidno odmorniji Straus preuzeo kontrolu nad borbom. Curran se vratio u petoj, no Straus je dosta dobro kontrolirao borbu, siguran u tom da ima pobjedu na bodove. No, pred sam kraj borbe, Curran je na parteru uspio doći u jednu dobru situaciju te na kraju uhvatiti 'rear naked choke' što je rezultiralo tapkanjem Strausa samo 15 sekundi prije kraja borbe.

Na istom eventu je također održano i četvrtfinale turnira u velter kategoriji. Veteran Nathan Coy i neporaženi talent Adam McDonaugh ostvarili su svoje pobjede na bodove, uvjerljivo odrađenim nastupima te će se sastati u polufinalu. Sam Oropeza je uspio završiti i desetog protivnika u svojoj karijeri nokautiravši Souzu nakon tri minute borbe, a u, kako su ga nazvali, finalu prije finala, Andrei Koreškov je nakon 41 sekunde nokautirao Burrela. Prvo je pogodio istovremni middle kick i direkt, koji su srušili Burrela, a nakon toga je završio borbu ground n' poundom. Tako je Koreškov napravio dodatni korak prema novoj prilici za napad na naslov prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI